Un immoble al carrer València, al barri de Cerdanyola sud, és un dels punts on els Mossos d'Esquadra han realitzat escorcolls aquest dimecres al matí en el marc d'una operació conjunta amb la Policia espanyola contra la màfia georgiana. Diverses furgonetes de la Policia de la Generalitat s'han vist aquest matí al barri mataroní, però els agents tambéhan fet escorcolls a la capital catalana, a l'Hospitalet de Llobregat, a Gavà i Cornellà de Llobregat i també a Madrid.

L'operatiu ha començat entre les quatre i les cinc de la matinada i, segons els Mossos d'Esquadra, s'esperen algunes detencions, tot i que encara no han precisat cap xifra oficialment. D'altra banda, segons ha pogut saber l'ACN, l'operació està vinculada a la principal branca de la màfia georgiana de l'Europa Occidental. Es tracta d'un grup liderat per Kakhaber Shushanashvili, que compleix condemna a França i ja va ser detingut a Barcelona el 2010 en una operació policial conjunta, anomenada 'Java', també entre els Mossos d'Esquadra i el CNP.

En aquella operació, es van detenir 85 persones i es va desarticular una banda acusada de blanqueig de capital procedent de les activitats criminals desenvolupades a països de l'Europa de l'Est. A més, es van decomissar propietats per valor de 24 milions d'euros, entre els quals un centre comercial, un hotel, una trentena d'habitatges, solars, garatges i locals comercials, la majoria en localitats catalanes.