Els Mossos d'Esquadra van detenir el 24 d'octubre dos membres d'un grup criminal especialitzat en realitzar robatoris amb força a establiments, sobretot a benzineres i àrees de servei del Maresme. Als detinguts se'ls atribueix també un robatori a interior de vehicle i a diverses caravanes de turistes. Segons han informat els Mossos en un comunicat dels establiments van sostreure diversos objectes, begudes alcohòliques i diners en metàl·lic. El grup també va intentar robar una caixa forta d'una àrea de servei de Teià, però no van poder a causa de les seves dimensions. La policia els va enxampar en un pis de Barcelona i va poder recuperar alguns dels objectes robats, com bicicletes, patinets elèctrics, aparells electrònics i diners. Els detinguts van passar a disposició judicial el 26 d'octubre i el jutge en va decretar llibertat amb càrrecs.

Els detinguts són dos homes de nacionalitat bosniana de 37 i 21 anys

Els fets van tenir lloc el passat mes de setembre. Els detinguts, dos homes de nacionalitat bosniana de 37 i 21 anys, van entrar en pocs dies de diferència a una àrea de servei de la C-32, a Teià, a un basar xinès d'Alella i a dues benzineres d'Alella i Canet de Mar. En els robatoris actuaven amb dues persones més i feien servir sempre el mateix vehicle. El mateix grup també hauria robat diverses monedes d'or de dins d'un vehicle estacionat a l'aparcament d'un centre comercial centre comercial del Vallès. Després de seguir la pista dels presumptes autors dels fets, els investigadors els van localitzar en un pis de Barcelona, on es va fer una entrada i escorcoll gràcies a la qual es van poder recuperar diversos objectes presumptament provinents de robatoris. 

Objectes recuperats

Entre els objectes recuperats, hi havia bicicletes de gamma alta, patinets elèctrics, aparells electrònics i diners en metàl·lic de diferents països, 200 euros en efectiu, eines utilitzades habitualment en robatoris (potes de cabra, tornavisos de gran dimensió, malls i destrals) i multitud de begudes presumptament provinents de robatoris amb força a benzineres. Els investigadors no descarten fer noves detencions en els propers dies. En les properes setmanes també es retornaran alguns dels objectes sostrets a ciutadans italians i alemanys que, segons es desprèn de la investigació, també van ser víctimes de robatoris d'aquest grup en les seves caravanes.