Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu i distribució de marihuana en diverses localitats de la demarcació de Barcelona, entre elles Canet de Mar i Dosrius. Els agents han detingut 19 persones de nacionalitat espanyola i han intervingut substàncies estupefaents –la majoria marihuana- per valor de 260.000 euros, a més de desmantellar quatre plantacions 'indoor' i practicar 12 entrades i registres en diversos municipis. El grup distribuïa la mercaderia a una associació cannàbica de la capital catalana, entre d’altres, i els investigadors sospiten que també distribuïen la droga al mercat europeu.

La Policia va fer un total de dos registres a Canet de Mar i un a Dosrius

La Policia va fer un total de dos registres a Canet de Mar i un a Dosrius, a més d'altres poblacions com l'Ametlla del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Lliça d'Amunt, Caldes de Montbuï i Barcelona. A més de la droga, els Mossos van comissar diverses armes de foc, abundant munició, sis vehicles de gamma alta, joies, ordinadors, 146.993 euros en efectiu i 2.440 dòlars americans.

Com va començar la investigació

La investigació va començar el 8 de juny quan els agents van identificar un domicili de Terrassa on es cultivava marihuana i hi van localitzar 1.900 plantes i es van detenir tres persones. Fruit d’aquesta operació, els agents van recollir indicis per investigar una organització criminal formada per 19 persones, que portava actuant al voltant de 2 anys i que es dedicava al cultiu de plantes de marihuana i a la seva distribució.

En el decurs de la investigació els agents van saber que el grup tenia cultius de marihuana distribuïts en diverses poblacions i que la marihuana recollida per al consum tenia diverses destinacions: un era una associació cannàbica de Barcelona, i l’altre, encara en fase d’investigació, el mercat europeu. D'altra banda, els membres de l’organització tenien les tasques clarament distribuïdes i alguns d’ells duien armes de foc.

Tots els detinguts són de nacionalitat espanyola, i set d'ells han entrat a presó

Tots els detinguts, de nacionalitat espanyola, estan acusats dels presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, defraudació de fluid elèctric i un delicte de blanqueig de capitals. Després de passar a disposició judicial aquest diumenge, set van ingressar a la presó i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.