Una nena jugant amb una nina en un dels camps de refugiats a Grècia
Notícies relacionades
Una nena jugant amb una nina en un dels camps de refugiats a Grècia

Una ONG mataronina recull nines per a les nenes dels camps de refugiats

Dolls for Girls és un projecte impulsat per una mataronina que ha vist com les nenes dels camps grecs no tenen res amb què jugar ni entretenir-se

D4G són les sigles de Dolls for Girls, “nines per a nenes”, el nom de l’ONG que ha impulsat la mataronina Pilar Olivares. El seu objectiu és repartir nines en els camps de refugiats que hi ha a Grècia amb l’objectiu que les nenes que hi viuen tinguin amb qui compartir els moments de soledat, amb qui jugar o intercanviar abraçades.

El projecte va néixer arran de l’experiència d’Olivares al camp de refugiats d’Alexandria, a Grècia, a principis de l’estiu. Allà va ser testimoni de com els nens eren capaços d’entretenir-se amb pràcticament qualsevol cosa, mentre que a les nenes els costava molt més, i això les feia deambular pel camp sense rumb, il·lusió ni interès per res en concret. 

Com a voluntària al camp d'Alexandria, va veure les nenes deambular sense rumb, il·lusió ni interès per res en concret

Tenint en compte la quantitat de mancances que pateixen els habitants d’aquests camps, que han fugit de guerres i persecucions a Síria i altres països de l’Àfrica i l’Orient Mitjà, dotar els infants de joguines podria semblar secundari. Però l’ONG mataronina explica que cal ajudar-los també en aquest sentit, especialment a les nenes, ja que el joc és “un element bàsic per al desenvolupament motor, emocional, social i cognitiu”, que els permet “identificar-se d’una manera senzilla amb el món real”. De fet, la Convenció dels Drets del Nen aprovada per les Nacions Unides reconeix el seu dret “al descans, a l’esbargiment, al joc, les activitats recreatives, la vida cultural i les arts”. 

Campanya i punts de recollida

L’ONG, molt activa a xarxes socials, té com a objectiu començar a repartir nines en els camps de refugiats de Grècia a finals de 2016. Per aconseguir-ho han iniciat una campanya de recollida de nines en bon estat, amb punts de recollida a Capgròs, Pepa Pagès i Abacus. També han obert un perfil de Facebook (@NinesperNenes) on es poden comprar diferents articles per destinar els diners recaptats a les despeses d’enviament de les nines. També obriran un micromecenatge per captar recursos. A més d’estar en bones condicions, les nines no han de portar piles perquè es poden podrir i esdevenir tòxiques. L’ONG també recull peluixos petits per a nadons. La Fundació Maresme, Seur i la Fundació Crecer Jugando hi col·laboren.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive