Mataró Camina per l'Alzheimer, una de les iniciatives solidàries més participades de la ciutat, arriba enguany a la seva X edició. Ho farà el proper diumenge, 8 d'octubre, amb l'habitual caminada que ofereix tres possibles recorreguts. La novetat d'enguany serà que els participants, en acabar-la, es trobaran amb una gran festa solidària al Nou Parc Central. Des de les 12 i fins a les 19 h se celebraran activitats infantils, jocs de màgia, diverses actuacions musicals (Country, Swing Maresme, Aridance Zumba, Rock Sonambulist…) i una fideuà.

La sortida de les tres modalitats de participació es fan des de l’Ermita de Sant Simó, des d’aquest indret hi ha la possibilitat de fer tres circuits de diferent distància: 14,5km, 10,5 i un de 2,7 enterament urbà. Els altres dos recorren Cinc Sènies, Veïnat de Mata i Can Bruguera per tornar a la ciutat, tots en direcció al Nou Parc Central. 

Els preus de les inscripcions són de 8 euros els adults i 4 euros els nens. Es poden fer al compte IBAN ES20 2100 3132 6622 0011 4954 de La Caixa, indicant nom i cognoms de l’inscrit i la talla de la samarreta, que es podrà recollir en els punts d’inscripció de la plaça de Santa Anna o una hora abans de l’inici de la cainada en el punt de sortida. Serà imprescindible presentar document acreditatiu o el rebut original de La Caixa. Per fer les inscripcions, també els ciutadans es poden dirigir al Centre de Dia de l’AFAM (Carlemany, 10, de dilluns a divendres de 16 a 19 h, a l’Escola Cor de Maria (La Riera, 58, de dilluns a divendres d’11 a 13 h i de 16:30 a 20 h), al Mataró Parc (de dilluns a divendres de 17 a 21 h i dissabte de 10 a 21 h, al Decathlon (divendres de 17 a 21 h i dissabte de 12 a 21 h), i a la plaça de Santa Anna i a Isla Cristina (Cerdanyola) aquest dissabte d’11 a 20.30 h.

La totalitat dels beneficis van destinats íntegrament a ajudar les famílies amb menys recursos que conviuen amb l’Alzheimer perquè puguin pal•liar les diferents necessitats derivades de la malaltia. L’AFAM, entitat amb més de 20 anys de trajectòria, dóna suport a familiars de malalts d’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives a través dels seus serveis, com el Centre de Dia Terapèutic, Tallers de Memòria, ajudes tècniques, servei psicològic i legal, serveis d’atenció domiciliària, serveis de transport al centre de dia, etc.