El 25 de novembre, dissabte vinent, es commemora el Dia internacional contra la violència vers les dones. L'Ajuntament s'hi suma amb un programa d'activitats que inclou una vintena de cites, entre taules rodones, conferències i actes institucionals. Totes elles, per reflexionar sobre la necessitat d'erradicar la violència masclista i les vies per aconseguir-ho.

Les dones ateses al CIRD es deriven al Servei d’Intervenció Especialitzada (SEI) de la Generalitat de Catalunya 

Les dades d'enguany posen de manifest que s'està lluny d'assolir: fins al 31 d'octubre, el CIRD (Centre d’Informació i Recursos per a les Dones) ha atès 321 dones, 92 de les quals han patit situació de violència. Totes elles han estat derivades al Servei d’Intervenció Especialitzada (SEI) de la Generalitat de Catalunya que ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també a llurs fills i filles.

Acte davant l'Ajuntament

La conscienciació ciutadana és una de les vies per intentar eradicar aquesta xacra. A Mataró, per intentar aconseguir-ho, s'impulsen propostes com la cita d'aquest dissabte dia 25 a partir de les 19.30h davant l'Ajuntament, on hi haurà un record a les dones assassinades per violència masclista. També es farà un acte musical per posar de manifest que "som el que escoltem en referència a les lletres de determinades cançons", segons expliquen des de l'Ajuntament, i per últim es farà la lectura del Manifest a càrrec de la periodista de Mataró Audiovisual, Maria Lluïsa Aranaz.

Manifestació contra la violència de gènere. Foto: Joan G.Jané

Presentació del protocol contra la violència masclista

El proper divendres 24 de novembre es presentarà la revisió del Protocol per a l’Abordatge Integral de la Violència Masclista, per tenir-lo adaptat a la realitat del moment i a la nova legislació. La presentació es farà al Centre Cívic Pla d’en Boet, de 9 h a 12 h, i comptarà amb la ponència “Quines són les arrels de la violència?” a càrrec de la directora de la Fundació SURT, Gemma Altell, i de l’acció teatral “La Corda”, un projecte de TeDebat de la companyia AC Granollers que ens proposa reflexionar sobre els orígens de la violència i com podem prevenir-la.