“No em sembla gens bé, això és fer-ne un gra massa... Si em multen, no pagaré la sanció” adverteix l’Hèctor que, com altres mataronins, considera que la nova ordenança de tinença d’animals de companyia de l’Ajuntament de Mataró és “una tocada de pebrots”. En canvi, altres com l’Iñaki ja porten l’ampolla d’aigua a la mà, mentre amb l’altra aguanten la corretja. “Em sembla bé que es respecti el carrer, per a mi no és cap inconvenient” explica.

“Em sembla bé que es respecti el carrer, per a mi no és cap inconvenient” 

La nova petició del govern municipal està en boca de tothom a la capital del Maresme. I el tema estrella és la nova mesura que obliga els propietaris de gossos a sortir amb una ampolla d’aigua per diluir la zona on les mascotes hagin deixat els seus orins, per així acabar amb els problemes que provoquen les pixades de gos al carrer. Qui no ho faci estarà cometent una sanció “lleu” que preveu una multa d’entre 100 i 750 euros.

“És lògic que vulguin fer alguna cosa al respecte, però no sé si això és el més adequat

Les pixades de gos provoquen pudors, que s’accentuen sobretot ara a l’estiu, brutícia a les voreres o façanes i també l’oxidació de fanals i mobiliari urbà. “És lògic que vulguin fer alguna cosa al respecte, però no sé si això és el més adequat” expressa l’Agustí que, com la Regina, dubte de l’eficàcia d’aquesta nova mesura. “Crec que és una marranada... L’aigua escamparà el pixat, embrutarà més del que netejarà” explica ella.

"Volem més pipicans"

“Que habilitin més zones verdes o pipicans amb condicions” reclamen l’Anna i la Maria, que recorden la taxa anual que paguen els amos de gossos. En la mateixa línia, les dues destaquen la necessitat d’un incentiu que condueixi als propietaris de mascotes a complir la nova ordenança.