Interior de la planta de tractament de residus de Mataró. Foto: R. G.
Interior de la planta de tractament de residus de Mataró. Foto: R. G.

Queixes per les males olors provinents de la planta de tractament de residus

El consorci que la gestiona ho justifica per un incident puntual amb les portes d’accés dels camions que porten la brossa de rebuig, que ja s’ha reparat

Diversos mataronins han expressat durant els darrers dies les seves queixes, especialment a través de les xarxes socials, per la pudor a brossa que s’ha sentit de manera força intensa a diversos barris de la ciutat. Unes olors que de manera automàtica molts mataronins associen a la planta de tractament de residus situada al polígon del Pla d’en Boet. Des del Consorci que la gestiona expliquen que, tot i que no han rebut cap queixa directa, sí que hi ha hagut una incidència i diversos factors que han pogut provocar aquestes males olors.

Segons fonts del Consorci de Tractament de Residus del Maresme, el passat dilluns i dimarts, dies 18 i 19 de juny, es van avariar dues portes automàtiques que donen accés als camions de la brossa a la fossa on es diposita els residus dels contenidors de rebuig. Durant aquestes aproximadament 48 hores les portes no s’han pogut tancar, i aquesta ha estat una probable via d’escapament de les males olors.

Dilluns i dimarts les portes que donen accés als camions de la brossa no es podien tancar i d'allà van emanar males olors

A això s’hi ha sumat dos factors que han pogut empitjorar la situació. Segons les mateixes fonts, les elevades temperatures que s’estan registrant aquesta setmana fan que les olors puguin ser més intenses. A més, en els darrers mesos la planta de tractament ha augmentat la quantitat de residus que rep (provinents de tots els municipis del Maresme i del Vallès Oriental). Això està fent que en moments puntuals s’acumulin diversos camions de la brossa a l’exterior esperant a entrar per dipositar el seu contingut.

Els orígens de les males olors

Des del Consorci destaquen que la incidència amb les portes ja s’ha solucionat. Apunten, en tot cas, que els casos de males olors mai es deuen al procés d’incineració de les escombraries, tal i com creuen molts ciutadans. Aquesta incineració, que segons afirmen és inodora, es realitza en una part “molt petita”, afegeixen, del volum inicial de residus que entra a la planta, després que aquests hagin passat per un procés de tria en el qual es separa vidre, plàstic, paper, ferro, voluminosos i orgànic.

També pot passar, d’altra banda, que les males olors que se senten a vegades a Mataró no provinguin de la planta de tractament de residus, sinó de la depuradora, una instal·lació adjacent però que alhora no té res a veure amb el tractament de residus, ja que allà s’hi depura aigua bruta.

* Nota d'edició: en aquest article s'ha eliminat una fotografia que apareixia per error, on enlloc de veure's la planta de tractament de residus, hi apareixia la planta de l'empresa BlueSun Consumers Brands, que no té res a veure amb els fets que es tracten a l'article.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive