El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat vigent la llicència ambiental del promotor Jose Maria Colomer Ribot per implantar un prostíbul de grans dimensions al número 27 de la Via Sèrgia. L’Ajuntament havia declarat caducada la llicència al maig de 2015, una decisió que va ser ratificada al 2016 pel Jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona. El TSJC, en una sentència del passat 7 de novembre, revoca ara aquesta primera decisió judicial

Segons el consistori, però, la resolució no implica que el promotor pugui començar a construir. L'Ajuntament defensa que Colomer Ribot no disposa de llicència d'obres en vigor i que ara tampoc en pot obtenir una de nova a causa de la suspensió de llicències que va aprovar l'Ajuntament el passat mes de juliol. Una mesura que va dur a terme per refer el Pla especial d'usos recreatius, on s'hi inclou la regulació dels locals de naturalesa sexual.

Segons el consistori, però, la resolució no implica que el promotor pugui començar a construir.

El passat mes de maig el TSJC ja va sentenciar en contra de l'Ajuntament en aquest cas, llavors anul·lant dos articles de l'ordenança municipal sobre les activitats recreatives on s'hi realitzen activitats de naturalesa sexual. Va ser aquella sentència la que va motivar la suspensió temporal de llicències per poder refer el document. 

WhatsApp Image 2017 12 05 at 11.55.48

Els grups municipals, junt amb l’alcalde, David Bote, han manifestat aquest dimarts en una compareixença davant els mitjans de comunicació la seva voluntat de seguir fent front comú per lluitar contra la implantació a Mataró de prostíbuls de gran dimensions. Ahir va tenir lloc una Junta de Portaveus extraordinària per informar sobre una nova sentència judicial contrària als interessos municipals de no permetre l’obertura d’establiments d’aquestes característiques.