L'Ajuntament farà retirar un anunci de la clínica de cirurgia estètica Dòrsia, un dels patrocinadors de Santes, per "sexista". L'anunci, que penja des d'aquesta setmana als carrers de Mataró al costat d'una banderola de la Festa Major, promou les operacions d'augment de pit amb la foto d'una dona en roba interior. La regidoria de Dona i Igualtat del consistori considera que aquest anunci cosifica la dona per convertir-la en un reclam, i per aquest motiu ha demanat a Cultura de l'Ajuntament, organitzadora de Les Santes, que el retiri.

 La regidoria de Dona considera que aquest anunci, al qual Cultura de l'Ajuntament va donar el vist i plau, cosifica la dona per convertir-la en un reclam

Des de Cultura, que en un primer moment van donar el vist i plau a l'anunci, s'han compromès a fer la retirada, tot i que aquesta encara no s'ha dut a terme. Estan a l'espera que l'empresa Dorsia els subministri el disseny del nou anunci que ha de substituir l'actual. Avui hi ha als carrers de Mataró una trenten de banderoles amb la promoció de Dòrsia, un dels diversos patrocinadors de Les Santes que com a empreses privades es publiciten aquests dies a la via pública promovent la Festa Major.

"No és un anunci sexista"

Dorsia, que compta amb clíniques arreu de l'Estat espanyol, entre elles a Mataró, s'ha avingut a contracor a substituir l'anunci. "No ens han deixat més remei, o el canviàvem o ens el feien retirar", apunten fonts de l'empresa, que consideren que l'anunci en cap moment és sexista. La promoció que el substituirà és el d'un tractament capil·lar per a homes. "No veiem quina diferència hi ha entre l'un i l'altre, ni creiem que aquesta sigui una manera de promoure la igualtat real entre homes i dones", asseguren des de la direcció de la Dorsia. L'empresa recorda que, a més, que la cirurgia mamària té moltes casuístiques, també les vinculades a la reconstrucciò del pit després de malalties.

La regidora de Dona i Igualtat, Marisa Merchan, va expressar a Facebook el seu rebuig a l'anunci i va anunciar aquesta setmana que l'Ajuntament n'exigiria la retirada. La va considerar "masclista i indigna" i va assegurar que Mataró treballa per una ciutat "igualitària" i unes Santes "lliures de sexisme"