Dues imatges de les olives de mar de l'alguer de Mataró
Dues imatges de les olives de mar de l'alguer de Mataró

20 anys de voluntariat analitzant l'alguer de Mataró

El Projecte Alguer celebra dues dècades de vida convertit en la iniciativa de voluntariat submarí més important de Catalunya

El Projecte Alguer de Mataró, la iniciativa de voluntariat submarí més important de Catalunya, ha complert 20 anys. Can Palauet va acollir el passat dia 16 l'acte commemoratiu de l'aniversari d'aquesta iniciativa, que es dedica a conèixer l'estat de conservació i l'evolució de l'alguer de la capital del Maresme. 

Durant aquestes dues dècades de vida hi han participat fins a 510 persones voluntàries

Es tracta d'un projecte que involucra un bon grapat d'entitats i organismes. Està coordinat pel club mataroní SPAS i l'EScola de Mar de Badalona, amb la participació del centre de busseig Blaumar; de l’Ajuntament de Mataró; de la Direcció General de Pesca Marítima; de la Confraria de Pescadors de Mataró; del Museu de Mataró i del Port Mataró, i amb l’assessorament científic de la Universitat de Barcelona (UB). Durant aquestes dues dècades de vida hi han participat fins a 510 persones voluntàries. El total d'hores acumulades de treball submarí són 1.665. Tot plegat ho converteix en un projecte únic en el conjunt del país. 

Un ecosistema molt especial

Tota aquesta dedicació ve motivada per l'alguer de Mataró, un ecosistema molt especial que requereix de molta cura perquè no es perdi. Els voluntaris durant tot aquest temps han aconseguit mesurar l’impacte dels grans temporals en la dinàmica del sediment a fondàries on hi ha les plantes de posidònia, o s’ha observat la freqüència real de floració d’aquesta planta, que es pensava que era més baixa.  L’estat de la praderia és bo la qualitat de la mateixa es manté any rere any, però que en el seu perímetre les circumstàncies canvien i pateix una situació de fragilitat preocupant que implica una contínua pèrdua de superfície. D¡altra banda, una de les fites de la iniciativa ha estat la descoberta d'una nova espècie de crustaci en aquest ecosistema, batejat amb el nom d'Iluro.

 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive