El Govern Municipal i els representants sindicals de la Policia Local han arribat a una entesa per resoldre el conflicte laboral existent en el cos policial. L’acord l’han signat aquest  la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, i el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez; i representants del sindicat majoritari a la Policia Local, el Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT). També està previst que subscriguin el text representants de la central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) i de la Unió General de Treballadors (UGT).  

En ell es posa punt i final als temes controvertits com el reconeixement del factor de perillostat, que suposarà un increment del complement específic que s'aplicarà en dues parts (2018 i 2019), millora del calendari de treball de la Policia de Barri reduint les jornades del cap de setmana; i engegar un programa per intervenir en els problemes del detoriament del clima laboral tot creant mecanismes de resolució per evitar conflictes futurs.

En tota negociació les parts han de cedir, però considerem que és un acord positiu perquè dóna solució a tres problemes importants, diuen des dels sindicats

Manel Vizcaíno, un dels representants sindicals dels agents locals, considera que l'acord "és positiu" perquè "es posa fil a l'agulla a tres temes que són igual d'importants tot ells". "Ara toca esperar que es compleixin", ha recalcat, tot afegint que en una negociació "totes les parts han de cedir" però considerant que al punt al que s'ha arribat és bo. Ara falta que es ratifiqui a la mesa de negociació i al ple de l'Ajuntament. Vizcaíno també ha volgut destacar la "bona predisposició" dels regidors en tot aquest conflicte.

Govern i sindicats s’han compromès a seguir treballant durant els propers mesos per implementar un conjunt de mesures addicionals per millorar la gestió i organització del cos, de manera que augmenti la qualitat del servei policial. Des del sindicat s'ha explicat que encara queden una vintena de temes pendents per parlar. També han acordat seguir treballant en el nou model de policia comunitària que està desenvolupament el Govern.