La Junta Local de Seguretat de Mataró reunida de manera extraordinària dimecres passat va decidir prendre algunes mesures preventives després d'analitzar els nivells d'alrta terrorista fruit dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Segons ha explicat la regidora, Núria Moreno, s'intensificaran diverses mesures preventives contra possibles atacs: "Adoptarem mesures a punts de risc que es van assenyalar, principalment on hi ha més aglomeracions de gent; els nostres punts són la Rambla, Plaça Santa Anna i la Riera. Hem pres algunes decisions de reforç i de manera immediata s'instal·laran elements de mobiliàri urbà i de seguretat passiva com bancs i jardineres". La regidora recalca que no hi ha cap avís d'atac inminent en aquests punts i que Mataró no s'ha assenyalat com a possible objectiu terrorista, però dins de la ciutat -com en moltes altres- els punts de major risc i vulnerables són els que congreguen una gran afluència de gent. Un altre punt de risc és el Mataró Parc, tot i que s'està tractant entre els titulars del centre comercial i els Mossos d'Esquadra en ser un espai privat.

Mataró no és un objectiu ni està en major risc que altres ciutats, però els seus punts vulnerables en un hipotètic atac terrorista es troben en llocs de gran afluència de gent, com el centre de la ciutat o Mataró Parc

Moreno també va explicar que arrel dels atemptats es revisaran "tots els protocols d'actuació policial, de prevenció, coordinació i intervenció de tots els cossos de policia juntament amb els serveis d'emergència". Segons explica la regidora, també augmentaran el número d'unitats policial en els serveis que es fan actualment i que van des de patrulles a controls estàtics i d'altres. No està previst augmentar la presència d'agents al carrer amb més patrullatges, però sí reforçar els que estiguin planificats de fer.

A tot això també s'afegeix el reforç de formació als agents de policia en matèria de detecció, autoprotecció i intervenció i s'intensificaran els programes de prevenció i detecció precoç de radicalitzacions en àmbits socials, culturals i educatius en col·laboracfió amb entitats i serveis implicats. D'altra banda, també està previst que la reunió de la Junta Local de Seguretat passi a ser trimestral enlloc de semestral i que s'integruin les bases de dades de la Policia Local amb les dels Mossos per poder accedir a informació sobre denúncies penals.