Mataró estudiarà si cal reforçar la seguretat de la ciutat després dels atemptats terroristes ocorreguts a Barcelona i Cambrils. Serà el proper 13 de setembre en la Junta Local de Seguretat extraordinària on, presidida per l'alcalde David Bote, es reuniran tots els comandaments policials presents a la ciutat per valorar les mesures que siguin necessàries per millora rla capacitat de coordinació, prevenció i acció dels serveis policials.

Un dels fets que s'analitzarà és si val la pena instal·lar bolards en punts concrets de la ciutat de gran concurrència

Així ho relata la regidora de Via Pública, Núria Moreno, que recorda que la Policia Local segueix les directrius establertes pels Mossos d'Esquadra i els cossos estatals que tenen competències en aquesta matèria. "Serà llavors quan s'estudiarà si cal instal·lar noves mesures preventives i quin camí s'ha de seguir segons l'anàlisis que es faci de Mataró i les recomanacions que vinguin dels respectius cossos", explica la regidora sobre la pregunta si es veuran bolards en punts concrets -com Plaça Sant Anna durant la Fira de Pessebres i Ornaments al Nadal- o d'altres mesures. "Cal tenir en compte que són elements que també afecten a la mobilitat, i qualsevol proposta ha de ser raonable i racional; no podem impedir que les tasques comercials, de servei o d'emergències es trobin limitades per segons quines decisions", afegeix.

No fer cas als rumors

Moreno també recalca que no s'ha de fer cas dels 'bulos' o rumors infundats que corren per les xarxes socials o sistemes de comunicació com Whats App. De ben segur que molts dels mataronins van rebre avisos de no visitar el Mataró Parc ja que era un proper objectiu gihadista, fet desmentit: "Cal seguir les informacions oficials, i en aquest cas vam preguntar a Mossos per la fiabilitat dels missatges i alertes i ho van descartar; si hi hagués alguna cosa naturalment es comunicaria al moment". Moreno lamenta que aquest tipus d'informacions falses es puguin fer amb "voluntat de trencar la convivència a nivell social i fer calar un missatge xenòfob aprofitant una tragèdia com és un atemptat".