Aquest any caldrà anar amb més temps que mai al Desvetllament Bellugós. L'Ajuntament instal·larà controls d'accés i d'aforament, per complir amb les lleis i normatives d'aplicació en l'àmbit dels esepctacles públics i les activitats recreatives. Això implicarà que la instal·lació de 12 punts de control a diferents carrers del centre, adjacents a La Riera. En aquests punts se supervisarà que ningú hi entri envasos de vidre o d’altres objectes o materials que es puguin considerar perillosos per al bon desenvolupament de l’acte.

Ampolles de vidre perilloses

En aquests punts se supervisarà que ningú hi entri envasos de vidre o d’altres objectes o materials que es puguin considerar perillosos per al bon desenvolupament de l’acte.

Es recomana als assistents que, en la mesura del possible, accedeixin amb temps a l’espai, evitin dur motxilles que ocupen espai i poden dificultar la mobilitat, no portin vidre i portin un calçat còmode. La mesura també s'aplicarà la nit del 28, que cau en divendres, amb el No n'hi ha prou, però amb menys punts de control. 

La nit de 25 de juliol prop de 500 persones treballaran per la seguretat ciutadana. Aquest ampli dispositiu està format per Policia Local, Mossos d’Esquadra, seguretat privada, preventiu sanitari, neteja viària, personal tècnic, Protecció Civil, bombers, ADF’s i personal auxiliar. En els darrers anys ja s’han anat aplicant noves mesures per minvar els riscos durant la festa com és el cas d’una programació paral·lela a la Nit Boja, per contrarestar la gran concentració de persones que s’apleguen la nit del 25 a la ciutat, o la instal·lació des de l’any passat de nous mòduls de WC’s en els principals espais de la festa per minimitzar els riscos associats al respecte a la salut pública.

mapa desvetllament

Campanya de sensibilització

Fa uns anys s’han iniciat diferents campanyes de sensibilització i de consum responsable a la festa, així com la campanya “Desvetlla’t bé” que treballa amb les colles institucionals de Mataró el respecte a les figures i a l’acte del Desvetllament Bellugós amb els alumnes de les escoles i instituts de la ciutat. Enguany s’afegeix una nova campanya amb el nom de “No és no” que lluita per evitar les agressions sexistes durant les festes.