Els agents de la Policia Local estan en peu de guerra i no pensen aturar-se. Una cinquantena de treballadors van manifestar-se a les portes de l'auditori del TeconCampus durant l'entrega de condecoracions que se celebra pel Dia de la Policia Local. L'acte, deslluit perquè hi havia moltes butaques buides respecte anys anteriors (els agents estaven fora amb xiulets i pancartes) no va poder evitar la polèmica dels últims dies on s'ha fet públic el malestar dels agents del cos de seguretat amb els seus superiors. Entre xiulets i crits es van escoltar dues consignes ben clares. La primera, que "la feina es fa al carrer, no als balnearis", en relació a l'estada de "cohesió de grup" que van fer els comandaments del cos mataroní. La segona, que l'intendent major de la Policia Local Mateo Sánchez està en el punt de mira dels seus companys.

De fet, el mateix Sánchez va obrir l'acte de condecoracions parlant de la polèmica que hi havia fora del recinte. "Enguany és un dia de reivindicacions per un interès legítim com és el de millorar les condicions laborals i econòmiques; en algun casos justificables, en altres reivindicacions magnificades per fer més soroll en la proposta", va dir. El cap de la Policia Local va defensar la tasca dels comandaments del cos: "El càrrec significa supervisar, dirigir, ajudar i guiar; això exigeix un alt grau d'implicació que no sempre està reconegut com cal, sobretot quan es corregeixen actuacions pel bé comú".

"Mateo, eres un pieza, queremos tu cabeza", cridaven fora de l'acte

Per Sánchez, el valor de la policia local està en "no conformar-se" i buscar aprofundir en el dia a dia del cos. El cap del cos va reclamar que hi hagués una ràpida solució al conflicte "satisfactòria per totes les parts". Mentre ell deia tot això, a fora els agents que es manifestaven eren molt menys diplomàtics: "Mateo eres un pieza, queremos tu cabeza".

El representant sindical del cos, Manel Vizcano, va reiterar a les afores del TecnoCampus que ells volen millorar la "situació psicosocial de la plantilla, ambient i el tracte que hi ha; l'incompliment de l'acord de perillositat que hi ha establert i, per últim,  corregir l'horari de la policia de barri". Vizcano va relatar que la primera reunió havia anat bé perquè de part dels representants de l'Ajuntament, Juan Carlos Jerez (Serveis Centrals) i Núria Moreno (Via Pública) hi havia "bona predisposició i paraules" però que ells el que necessiten "són concrecions". Demà està prevista una nova reunió entre les parts.

L'auditori, més buit del que és habitual durant les condecoracions. Foto: R.Gallofré
L'auditori, molt més buit del compte respecte anys anteriors.