Els infermers Alberto Martin i Lluís Mundet van rebre de la mà del conseller Antoni Comín dues beques PERIS de la Generalitat de Catalunya destinades a promoure l’excel·lència en la recerca del nostre sistema de salut pública.

El projecte presentat per Alberto Martin “Avaluació de la Intervenció Mínima Massiva a ancians hospitalitzats amb disfàgia orofaríngea” que a partir d’intervencions senzilles i econòmiques, basades en cures avançades d’infermeria, pretén reduir la incidència d’infeccions respiratòries i de pneumònies aspiratives, millorant així la qualitat i esperança de vida dels pacients.

 L’altre projecte, presentat per en Lluis Mundet, “Estudi de l’eficàcia individual de 4 tractaments per a la incontinència fecal en dones residents a la comunitat” busca aprofundir en el coneixement sobre els tractaments actuals i escollir-ne el millor per a cada cas particular, millorant així la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia. 

Amb aquestes ajudes, cadascuna dotada amb 20.250€, ambdós professionals podran deixar de realitzar activitats assistencials durant un període de 9 mesos per dedicar-se exclusivament a la recerca.
 
Què són les beques PERIS
Les beques PERIS, que enguany s’han convocat per primera vegada, formen part del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut 2016-2020 de la Generalitat de Catalunya i han de ser una eina per a generar nou coneixement que tingui una repercussió directa en la millora de la salut dels ciutadans. En total s’han repartit 183 beques, 40 reservades per a infermeria, per un import total de 18 milions d’euros.


Potenciar la infermeria. La beca tenia un apartat específic per a personal d’infermeria ja que el PERIS considera que són essencials per a la recerca donat el seu coneixement únic, entre d’altres, sobre la gestió de processos, sobre el pacient o sobre les cures. L’acte de lliurament es va fer a Barcelona el passat 26 d’abril.