-
-

Els gossos, aliats per als nens i nenes amb transtorns mentals

Una prova pilot a la unitat de psiquiatria de l'Hospital de Mataró ha estat un èxit al demostrar els beneficis d'aquests animals en els pacients

L’Hospital de Mataró ha apostat durant deu  mesos per una prova pilot  enfocada a la Unitat de Psiquiatria infantojuvenil, mitjançant la qual es fan servir els gossos com a grans aliats per als menors afectats per trastorns mentals. Maite Roman, una de les encarregades del departament, explica que amb la prova volein observar “els beneficis que podien tenir els animals en els més petits”, i que va resultar ser un èxit. “Aporta il·lusió per a infants que estan tancats en un hospital i també serveix per millorar la seva autoestima”, relata. Roman també  explica que treballar amb animals aporta empatia, més concentració i un feedback molt positiu.

De cara aquest any, la Unitat de Psiquiatria realitzarà un estudi qualitatiu en format investigació científica mesurant abans i després de les sessions els canvis en els pacients a nivell de tensió arterial i freqüència cardíaca el mateix dia que s’imparteix la teràpia. “Hem tingut molts ‘inputs’ positius en estímuls, cohesió, gestió de la frustració... però són subjectius, i ara volem veure elements objectivables”, expliquen.

Com funciona la teràpia?
La teràpia assistida amb gossos és complement psicoterapèutic amb objectius pre-dissenyats i en el qual hi participa un animal que reuneix uns criteris específics com a part del tractament. Amb aquesta teràpia es treballen les àrees motivacionals, físiques, cognitives, educatives, comunicatives, socials i emocionals dels menors afectats per diferents trastorns mentals. Hi participen 2 tècniques especialistes, una terapeuta ocupacional i habitualment dos gossos. La voluntat és exportar aquestes tècniques a altres departaments i franges d’edat si es veu que poden ser útils.

Una prova de dues parts
Aquesta prova pilot consta de dues parts diferenciades. Per una banda, els infants fan exercicis verbals preparats de manera personalitzada per cada cas i segons els objectius que es volen assolir; l’altra part és de caire pràctic, on els nens fan accions i activitats amb els gossos i acaben tenint una relació més lúdica i entretinguda amb els animals.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive