-
-

Vern Bueno

Mataró, un trampolí a Microsoft

Jordi Marín. Director General de Microsoft a Catalunya.

Jordi Marín, director general de Microsoft Catalunya no ha nascut al Maresme ni hi resideix actualment. Però es considera un mataroní i un maresmenc més, per la quantitat de lligams professionals i personals que li uneixen. “Fins fa un mes i mig vivia a Llavaneres, i segueixo molt vinculat a la comarca. No pot ser d’una altra manera amb la de coses que hi he fet!” rememora Marín (Barcelona, 1996).

Ho fa des del TecnoCampus, un projecte que en bona part és realitat gràcies a ell, com a impulsor de les TIC a Mataró. Ben a prop hi ha la seu d’m1tv, la creació de la qual també va liderar. Des de la seva arribada a l’IMPEM l’any 1995, passant per l’Escola Universitària Politècnica o el Consorci Digital Mataró-Maresme, Marín ha estat protagonista i testimoni directe de la transformació de Mataró. Avui que, a causa de la crisi, tots aquests canvis s’han vist frenats en sec, Marín anima la ciutat a repensar-se el seu horitzó, a trobar de nou un “somni” que articuli el camí cap al futur. 

Va estar implicat en el gran canvi experimentat per aquesta ciutat.
Em va tocar treballar durant l’època en què es va construir la Mataró moderna. Va ser un canvi molt fort, un luxe per als qui vam viure aquella etapa de planificació urbanística i estratègica que va apostar per un canvi de model, arran de l’enfonsament de la indústria tèxtil. El Pla Director de la Societat de la Informació del 1999 va ser el referent per construir tot el que tenim avui.

Va ser el germen del TecnoCampus.
El TecnoCampus tan sols era una frase en aquell document! Va ser llavors quan em van cridar per ajudar a definir el projecte. 10 anys després era una realitat, i avui és un motiu d’orgull per a tots els qui hi vam estar implicats. Per mi és l’exemple que hom ha de ser capaç de somiar. Als inicis  deien que el TecnoCampus era fum. Però vam picar molta pedra, i avui ningú dubta de la importància d’aquest projecte, que ha fet Mataró més competitiva que altres ciutats. 

Mataró llavors tenia un referent de futur. Avui ja no en té cap?
Trobo a faltar que la ciutat tingui un somni. TecnoCampus va ser el somni de molts, i alguns ens vam posar a fer-lo realitat. Avui la ciutat n’ha de trobar un de nou.

Per a tu acabar dirigint Microsoft també és un somni fet realitat?
Doncs sí, però mai m’ho hauria imaginat. Parlem d’una de les empreses tecnològiques més importants del món, amb unes dimensions espectaculars, on la innovació ho és tot, i que et permet viure de prop cap a on anem en l’àmbit tecnològic.

I cap a on anem?
Cap al núvol intel·ligent, que personalitza la informació que hi emmagatzemes i que et fa d’assistent personal. Anem cap al domini de la intel·ligència artificial, de la gestió del big data, de la capacitat de previsió a partir del munt d’informació que disposem.  Avui els matemàtics, els enginyers robòtics i els experts en intel·ligència artificial són figures molt buscades, la demanda és constant. Mataró s’ha de posicionar en aquesta línia.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive