Felip Garriga, de la mítica botiga Garriga a fer de mag.
Felip Garriga, de la mítica botiga Garriga a fer de mag.

De reparar aparells al Mag Felip

Felip Garriga. Electricista, botiguer i mag solidari

Qui no coneix en Felip Garriga a Mataró? Nascut a Masnou, Felip Garriga va obrir-se camí a la ciutat reparant ràdios per les llars. Ara fa 50 anys va obrir una botiga de components electrònics, i més tard va ser el seu fill gran qui va engegar la coneguda botiga de videojocs Garriga. Com a enamorat de la medicina natural, també va estudiar acupuntura i homeopatia, i va obrir una consulta on s’hi dedicava professionalment. “Però era una qüestió que m’afectava massa, vaig decidir deixar-ho i anar a ajudar al meu fill amb els videojocs”, recorda. Actualment té el seu propi espai al carrer Llauder, on hi fa allò que ja feia de ben jove: reparar aparells que li porten, des de cafeteres a aspiradores, ordinadors, ràdios... “I mentrestant sempre apareix algú amb qui passar les hores fent-la petar”, diu.

“Vam ser els primers en vendre videojocs, però en realitat a mi no m’agraden, mai hi he jugat a cap”

Però el seu esperit polifacètic li ha portat ara una nova il·lusió: la màgia. Juntament amb la seva parella, fa espectacles per a la gent gran a residències. Només per col·laborar i sense demanar res a canvi. És el Mag Felip. 

Quina és la teva relació amb els videojocs?
Des del respecte, a mi els videojocs no m’agraden i mai he jugat a cap. Però nosaltres vam ser els primers de Catalunya en vendre’ls. Això ho va començar el meu fill gran en una època que pràcticament no havia ordinadors i els videojocs van suposar un canvi i una revolució. Jo simplement hi era d’ajudant però, en realitat, quan vaig entrar a la botiga i vaig veure tota la bogeria del món de les Nintendo vaig pensar: “què faig aquí?”. 

I la tecnologia no s’atura.
Jo he viscut canvis molt grans. Recordo que en aquella època vaig vendre un ordinador per 1 milió de pessetes. Avui els smartphones i Internet han suposat una altra manera de comunicar-nos però també ens fan cada cop més cecs. Jo no sé ni enviar un Whatsapp! La tecnologia va massa de pressa i no hi vull entrar. 

I ara com ha sorgit en Mag Felip?
Jo ja havia fet de pallasso a escoles, festes d’aniversari i cases. Un dia en una d’aquestes trobades hi vaig veure molta gent gran i vaig pensar que podia col·laborar i ajudar-los amb altres activitats. Des de llavors em vaig convertir en el Mag Felip, farà 2 anys. Els caps de setmana anem a fer màgia de forma gratuïta a hospitals, residències i centres de dia.

Què t’agrada d’això?
Ens ho passem molt bé. Faig una màgia molt participativa, és un espectacle. Tu vas allà i, l’estona que aquelles persones s’ho passen bé, també ens ho fan passar gaudir a nosaltres. És una altra manera de treballar, ja que ajudem a que no estiguin tan apagats.  Sé que no sóc cap professional, però intento fer-ho el millor que puc. Si ho disfrutem nosaltres, ho transmetem als demés. 

I el futur?
De moment continuar amb la màgia. Cada dia procuro fer espectacles diferents i introduir-hi coses noves. Em fa molta il·lusió continuar i m’ho passo molt bé, i això és el que importa. A més, també seguiré al meu petit racó del carrer Llauder, reparant i conversant amb tothom qui entri.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive