En el marc del Dia Internacional dels Museus, el Museu Arxiu de Santa Maria, l'Ateneu de la Fundació Iluro i els principals equipaments museístics i sales d’exposicions de la ciutat s'obren al públic oferint tota mena d'actiavitats. Pel que fa a la música, destaca la festa del segell mataroní Aiguamoll Records que presenta tres grups nascuts a la ciutat, la nit de divendres al Clap; també el Mirinda segueix amb la seva aposta pels concerts de petit format, en aquesta ocasió amb Magalí Sare, també divendres a la nit. Per altra banda, en el marc del Maig Intercultural se celebra la segona edició del "Diversitat, poemes, contes cançons i canses", una cita que comptarà amb música, poesia i cançons recitades i interpretades en la seva llengua original, acompanyades de la seva traducció al català; també hi haurà un cinefòrum i una gimncana de jocs de les diferents cultures que habiten a Mataró, al Pati del Cafè Nou. Finalment, les festes també són protagonistes del cap de setmana a la capital del Maresme, amb la Romería Rociera, la festa del barri de Via Eruopa-Nou Parc Central, i la festa de Cerdanyola amb la Fira Medieval.


Les sales d’exposicions de la ciutat celebren el Dia dels Museus amb visites teatralitzades, conferències, visites guiades als equipaments museístics, espectacles i fins i tot un concert que combina ball flamenc amb música jazz.
Durant tot el cap de setmana a diversos indrets.

Una edició anterior del Dia Internacional dels Museus | Arxiu


El Clap acull la festa del segell mataroní Aiguamoll Records, amb tres propostes nacudes a la ciutat: Black Fanegas, GolÌat i Dirty & Harry.
Divendres 19, a les 22h al Clap (c/ Serra i Moret, 6). Preu: 5/6 €

El grup Black Fanegas, en concert. Foto: cedida pel grup


Magalí Sare, guanyadora de l’”Oh Happy Day”, actuarà al Mirinda, aocompanyada del baixista Manel Fortià, en aquest projecte amb el que pretén transmetre la seva particular forma d’entendre la improvisació i interacció dalt l’escenari.
Divendres 19, a les 23h a Mirinda (pl. Xammar, s/n). Preu: 3€

Magalí Sare & Manel Fortià


Concert tribut a Elvis a càrrec de la Suspicious Band, a Ambient, que repassarà els temes de la icona nordamericana que van fer que es convertís en el ‘rei del rock’.
Dissabte 20, a les 00h a Ambient (c/ Batista i Roca, 44)

Suspicious Band


El Foment Mataroní acollirà una nova edició del concert solidari amb Càritas “Músics de Casa”, que comptarà amb la participació de diversos intèrprets mataronins d’estils musicals variats.
Divendres 19, 21h Foment Mataroní (c/ Nou, 11). Preu: aportació voluntària

Coral La Nota


Un concert amb el saxòfon de protagonista és la proposta de diumenge 21 a la tarda del XII Cicle de Concerts de Cambra del Foment Mataroní. Comptarà amb la participació de dos artistes de nivell com la pianista Maria Lorenzo i el saxo Jorge Martorell-Loriente.
Diumenge 21, a les 18h al Foment Mataroní (c/ Nou, 11). Preu: 10/12 €

Jorge Martorell-Loriente i Maria Lorenzo


Poemes, contes, cançons i danses per celebrar la diversitat de Mataró, amb l'espectacle ‘Diversitat, poemes, contes cançons i canses’ al Casal l'Aliança, emmarcat dins del Maig Intercultural.
Diumenge 21, a les 19h al Casal l’Aliança (c/ Bonaire, 25). Preu: gratuït

"Diversitat, poemes, contes cançons i canses"


La Romería Rociera s’instal·la de nou al Parc Forestal amb la tradicional acampada de ‘Romeros’, la sortida en Romería i les actuacions de ball andalús, a càrrec de la Casa de Andalucía a Mataró i altres entitats.
Durant tot el cap de setmana al Parc Forestal

Romería Rociera


La Festa del barri de Cerdanyola arrenca aquest cap de setmana amb ple d’activitats per a tots els gustos com la cercavila de gegants o la caminada a Burriac, i a partir de dilluns es podrà gaudir de las Fira Medieval.
De dissabte 20 a diumenge 28 al barri de Cerdanyola

Fira Medieval


La festa de Via Europa-Nou Parc Central enceta el periple de festes de barri a Mataró. Divendres 19 a la nit hi haurà un correfoc amb el Dragalió i la Momeroteta de protagonistes.
De divendres 19 a diumenge 21 al carrer d’Alemanya

Gegants a la Festa de Via Europa-Nou Parc Central