-
-

Xavier Penela i Alfons Canela aspiren a presidir el PDECat a Mataró

El partit, hereu de CiU, renova executiva aquest dissabte

El PEDECat (antiga CiU) busca nova executiva local a Mataró i compta amb dues candidatures. Per una banda, la de Xavier Penela, actual president local però que renova el 80% de l’equip que presenta a les eleccions. L’altra opció és Alfons Canela, que compta amb el suport, entre d’altres, de l’exalcalde mataroní Joan Mora. Les eleccions se celebren a la seu del partit aquest proper dissabte, on els militants podran votar una de les dues opcions. En els dos equips hi ha pesos pesats i històrics de Convergència i Unió a Mataró. Penela comptarà en les seves files amb la regidora de promoció econòmica, Dolors Guillen, mentre que a l’equip de Canela hi ha Vicent Garcia, ex regidor de CiU i també exdirector de Serveis Territorials.

Xavier Penela es desmarca de l’etiqueta de “proposta continuista” en entendre que amb 35 anys, tres de militància i havent entrar per només mig mandat, a més de portar un equip renovat, no se’l pot veure des d’aquest prisma.  Els seus objectuis seran “redibuixar la ciutat de Mataró dins del marc d’una república catalana”, incorporar gent de la comarca “perquè tot el Maresme sigui partícip del que ha de ser la capital de tots els maresmencs” i “muscular” el partit amb una millor comunicació: “els nostres afiliats han de saber els passos que fem a través dels nostres canals, no per la premsa”. Penela considera “positiu” que hi hagi dues candidatures i no té cap problema en que l’exalcalde Mora s’hagi posicionat: “tothom pot escenificar-se amb qui cregui oportú i això exigeix també millorar les propostes, amb una sola candidatura tot seria més relaxat”.

Fa tres anys que sóc militant i l'equip que presentem està renovat en un 80%, no som continuistes; volem redibuixar la ciutat de Mataró en un marc de futura república catalana

Considera que les diferències amb Canela són de “maneres de veure el partit” i ha volgut deixar clar que són dues propostes joves, pel que “separar-ho en una batalla de famílies ens toca molt de lluny”, tot i que admet que “no m’han agradat” alguns gestos de gent que fa temps que milita en política i que han “enfosquit” una mica la campanya. Considera que el debat és dels candidats, no d’enfrontaments del passat. També creu que “el pacte de govern del grup municipal és positiu” però que cal “adaptar-lo als canvis que sigui necessaris”.

Alfons Canela es va animar a presentar-se en part per les paraules de Joan Mora, que el va empènyer a fer-ho: “em va dir que Mataró necessitava gent jove, i després de parlar amb diverses persones i engrescar-nos amb un equip, hem agafat el projecte amb molta il·lusió per canviar coses tant de fons com de contingut”. Tot i la seva inexperiència en aquest sentit, compta amb pesos pesats darrera del projecte. “Volem reformular les relacions amb els associats i el funcionament intern; han d’estar còmodes, tenir il·lusió i participar de les grans propostes i decisions del partit.

Joan Mora em va animar dient que el partit necessitava gent jove; cal que l'associat prengui part de les grans decisions del partit

L’aspirant a la presidència local de PDECat considera que “el pacte de govern amb el PSC és bo” però que “s’ha de fer bé i analitzar el que es compleix i el que no”. “és possible que el partit tingui poca visibilitat en aquest govern, i el que hem de fer no és posar en dubte el pacte sinó plantejar com potenciar-lo per canviar això”, afegeix. Entre els seus compromisos hi ha més participació, coordinació interna, transparència, fer sentir la veu del partit a tots els barris de Mataró i donar veu a associats, simpatitzants i ciutadans de totes les edats.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive