Votacions a l'IES Cinc Sènies. Foto: R. G.
Votacions a l'IES Cinc Sènies. Foto: R. G.

Votacions a molt més bon ritme i crida a "protegir els col·legis"

Superats els problemes tècnics les meses electorals funcionen a ple rendiment però els col·legis electorals es buiden i poden quedar a mercè de la policia

Votar està sent molt més fàcil durant la darrera hora a Mataró. Des de prop de la 1 del migdia els problemes de caire tecnològic s'estan resolent, la majoria de meses estan en ple funcionament i s'estan reduint de manera notable les cues. A les 2 del migdia era possible votar a l'institut Laia l'Arquera sense fer pràcticament cua. El mateix passava al CAP de Ronda Prim o al Damià Campeny, on unes hores abans es registraven cues de centenars de metres. 

 Des dels col·legis electorals s'ha tornat a recuperar l'accés a la web del cens universal habilitada per la Generalitat

Què ha passat? Doncs que des dels col·legis electorals s'ha tornat a recuperar l'accés a la web del cens universal habilitada per part de la Generalitat aquest mateix matí, com a mesura perquè tothom pogués votar a qualsevol col·legi electoral si el seu era clausurat per la policia. Durant el matí ha estat en moltes ocasions impossible accedir-hi, ja que la web ha rebut atacs informàtics que l'han fet clausurar.

Davant d'això s'han format cues quilomètriques: en alguns llocs era impossible votar, i en altres, com el Laia l'Arquera, tant sols funcionava una de les 10 meses. A centres com el Damià Campeny ha estat molt important l'ajuda d'especialistes informàtics i de telecomunicacions, com ara del col·lectiu Mataró Sense Fils, per intentar trobar solucions a l'accés a la web. Quan s'ha pogut resoldre s'han reactivat les meses electorals i les cues han avançat molt més ràpid. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive