Bote i la resta de representants municipals, amb l'urna al davant
Bote i la resta de representants municipals, amb l'urna al davant

Una gran urna a l'ofrena floral a Casanova per exigir a Bote que col·labori amb el Referèndum

La protesta ha tingut lloc durant l'acte de la Diada a Mataró i el manifest de les entitats també ha demanat a l'alcalde que permeti votar als mataronins

Aquesta no és una Diada de l'11 de Setembre qualsevol i per tant actes com la tradicional ofrena floral al monòlit de Rafael Casanova que té lloc cada any a Mataró tampoc podia desenvolupar-se sense res que fes saltar la rutina habitual. Quan l'alcalde, David Bote, presidia la comitiva institucional de l'Ajuntament per posar la seva corona de flors al monument, tres persones han col·locat una gran urna al seu pas, que també reproduïa la butlleta que s'utilitzarà al referèndum del proper 1 d'octubre. Ahir diumenge la CUP ja va anunciar que durant l'acte d'avui expressarien a l'alcalde què en pensen del seu "boicot al Referèndum".

IMG 20170911 104039

L'acte ha servit per exigir a l'alcalde que col·labori des de l'Ajuntament amb la consulta convocada pel Parlament. Quelcom que Bote ja ha dit que no farà -per exemple, no cedirà espais municipals- perquè considera que és il·legal després de la suspensió dictada pel Tribunal Constitucional. Tot plegat, malgrat que hi ha un acord de Ple, tirat endavant gràcies al major pes de les forces sobiranistes al consistori, perquè l'Ajuntament col·labori en tot allò necessari perquè el referèndum es pugui celebrar amb normalitat a la ciutat. 

Menystenir una decisió plenària

La col·locació de l'urna i l'ofrena floral feta pel propi Bote ha anat acompanyada de crits i proclames per part d'alguns dels ciutadans presents a l'acte, que han exigit poder "votar" al Referèndum. No han estat els únics. El manifest d'enguany signat per desenes d'entitats i llegit pel president d'Òmnium Cultural Mataró-Maresme, Carles Estapé, acusa l'alcalde de "menystenir una decisió plenària", cosa que posarà "dificultats" en la celebració normal del referèndum. "Demanem que això es canviï", afirma el manifest. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive