-
-

"Trobarem el consens necessari per per donar suport al referèndum des de Mataró"

Quim Fernàndez diu que "no es pot dir de cap manera" que el referèndum de l'1 d'Octubre trencarà el pacte de govern amb el PSC

El referèndum convocat per l'1 d'octubre no pot trencar la sociovergència? El cap del grup municipal de CiU, Quim Fernàndez, cre que no. O com a míni, no per ara. "No podem dir de cap manera que es pugui trencar un acord de govern si no sabem encara què ens demanaran als Ajuntaments", afirma Fernàndez, en la mateixa línia que l'alcalde David Bote (PSC). "Com ell va dir, sabem la data i la pregunta però encara no què és el que demanarà el Govern i el Parlament als Ajuntament", assegura. 

El regidor de cultura Quim Fernàndez. Foto: R.Gallofré

"El nostre partit està per la independència d'aquest país, i sobretot per la democràcia i el dret dels ciutadans a poder ser preguntats i escoltats, el dret a decidir", assegura Fernàndez en una entrevista amb Capgros.com "El pacte de govern marca que en temes supramunicipals els dos grups tenim llibertat de vot, així que, respecte a la cita de l'1 d'octubre, no seria ni el primer ni l'últim cop que ho féssim en sentit diferent si es dóna el cas", afegeix. Respecte a si l'Ajuntament acabarà donant suport o no a la convocatòria del proper 1 d'Octubre, Fernàndez recorda que el PSC no és necessari per tirar endavant votacions en aquest sentit. "Fa un parell de plens hem aprovat l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum, votació que vam tirar endavant amb el PSC votant-hi en contra. Quan arribi l'hora de votar a l'Ajuntament sobre qüestions vinculades al referèndum de l'1 d'octubre trobarem el consens necessari".

Els socis de govern de Mataró, per tant, mantenen de moment la prudència, al contrari que altres consistoris on el pacte sociovergent ja s'ha trencat o bé on els socialistes ja han dit que no donaran cap mena de suport ni cediran espais municipals. El proper 4 de juliol la Generalitat explicarà tots els detalls del referèndum, moment en el qual el consistori mataroní haurà de posicionar-se un cop sàpiga quin rol li tocarà jugar. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive