Un instant de la manifestació
Un instant de la manifestació

Traves per al col·lectiu 'Mataró es queda a Espanya' en la defensa de la seva "honorabilitat"

A la baixa assistència de la manifestació convocada davant l'Ajuntament s'hi va sumar que no van poder intervenir al Ple perquè hi van arribar tard

Les coses no van sortir com s'esperaven per al col·lectiu 'Mataró es queda a Espanya'. Ahir dijous es va manifestar davant l'Ajuntament per, sobretot, defensar la seva "honorabilitat" i desmarcar-se de l'atac a un jove per part de participants a la darrera manifestació espanyolista que van convocar a la ciutat, el 4 de novembre. Per començar la manifestació va aplegar molt poca gent, una trentena de persones. A sobre, el seu portaveu, José Casado, es va quedar sense poder intervenir davant l'alcalde David Bote a l'audiència pública prèvia al Ple, on havien demanat torn de paraula, perquè hi van arribar tard.

Consideren que l'Ajuntament els està criminalitzant arran d'una declaració de la CUP aprovada pel consistori que exigeix "responsabilitats penals" al col·lectiu

Les dues darreres manifestacions a favor de la unitat d'Espanya, celebrades a l'octubre i al novembre a Mataró, van ser molt nombroses, reunint en ambdós casos miler de persones. Ahir dijous, però, la convocatòria va ser molt menor. Sota el lema "No som violents, som mataronins", la plataforma organitzadora de les manifestacions volia condemnar l'atac feixista que va patir un mataroní a mans de participants de la darrera manifestació, un cop aquesta ja havia acabat. Alhora, volien denunciar que l'ajuntament els està "criminalitzant".

IMG 20171116 184336

Malgrat que el consistori va aprovar fa dues setmanes un primer text de rebuig a l'atac on es condemnava en exclusiva els seus autors, la darrera Junta de Portaveus celebrada dimarts passat va aprovar una declaració presentada per la CUP on també es demana "responsabilitats penals" als autors dels fets. Un text que es va aprovar gràcies a l'abstenció del PSC. Això ha indignat els promtors de les marxes, quelcom que volien comunicar directament a l'alcalde i als regidors a l'Audiència Pública. Però no van arribar a temps, va passar el seu torn i no van poder parlar. "Hem pujat un minut més tard de la compareixença i no ens han deixat" va apuntar Casado, mentre altres membres del col·lectiu acusaven el govern municipal de coartar-los la llibertat d'expressió. Tenen previst demanar audiència al proper Ple. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive