Cua a l'escola Pia Santa Anna
Cua a l'escola Pia Santa Anna

Talls d'internet i problemes tècnics dificulten el vot a milers de mataronins a primera hora

Presència massiva de ciutadans des de ben d'hora als col·legis electorals, on s'ha pogut votar a comptagotes o han trigat molt a obrir

Les primeres hores de votació a Mataró estan sent tan massives com complicades. La majoria de col·legis electorals de la ciutat han patit problemes tècnics, sobretot a causa dels talls d'Internet que han afectat el sistema de votació, i a altres dificultats tecnològiques. Quelcom que ha posat traves als milers de mataronins que, de manera massiva, s'han congregat des de les 9 del matí a les portes dels punts de votació, l'hora en què estava prevista l'obertura.

/uploads/s1/17/81/94/a22b943d-39ae-4dcd-9dc5-bf0ee333f291_1_700x420.jpeg

Alguns d'aquests espais han pogut obrir de manera força puntual, com ara el CAP de Rocafonda i el CAP de Ronda Prim, o bé Serveis Territorials d'Ensenyament. Altres, però, han tingut més problemes. El Damià Campeny no ho ha fet fins a 3/4 de 10 del matí, mentre una gran munió de persones feia cua. A l'institut Laia l'Arquera han obert les portes cap a quarts de deu a les prop de 300 persones que hi esperaven. Però després que un grup reduït de mataronins votessin, s'ha hagut d'aturar tot per problemes tècnics.

WhatsApp Image 2017 10 01 at 09.58.54

La situació ha estat força confusa, però tot apunta a que un atac informàtic hauria impossibilitat l'accés des de les meses electorals al cens universal que el govern català ha habilitat avui a última hora perquè tothom pugui votar a qualsevol col·legi electoral. Això és el que ha explicat Xavier Safont-Tria, exregidor de la CUP i en tasques organitzatives al Laia l'Arquera, als votants que feien cua. 

/uploads/s1/17/82/13/40a47ec5-cad1-4108-b1c3-ddd5dff8c9ef_1_700x420.jpeg

A l'institut del Pla d'en Boet s'ha viscut una de les escenes del matí. Una membre dels cos dels Bombers de la Generalitat s'ha pujat a la tanca del centre educatiu i s'ha dirigit a tots els assistents. "Hi ha policia nacional i guàrdia civil a tot arreu, alguns han dormit de paisà a dins de les escoles", ha afirmat, després d'alertar que en alguns centres de votacio del país s'havien produit càrregues policials. "El pla que tenen és entrar de paisà a les escoles i endur-se les urnes. La consigna es no deixar-los sortir però pacíficament, amb serenor", ha afirmat. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive