El germà del detingut, atenent a la premsa, durant la concentració en suport del mataroní. V. B.
El germà del detingut, atenent a la premsa, durant la concentració en suport del mataroní. V. B.

"Si acabes detingut i emmanillat per pintar un llaç groc és que estem molt malament"

La família del detingut a Mataró després de fer una pintada d'un llaç groc al carrer denuncia que la Policia Local ha actuat "de molt mala manera"

Desenes de persones s'han concentrat aquest dilluns a la tarda, convocats pel CDR de Mataró, en suport a Blai Manté, el mataroní detingut avui mateix per la Policia Local després d'haver fet una pintada d'un llaç groc al carrer. Els concentrats han volgut mostrar així el seu rebuig a la detenció, que segons l'Ajuntament s'ha produït no pas per la pintada en si, que podria comportar com a molt una sanció administrativa, sinó pel fet que l'home s'ha negat a identificar-se i s'ha resistit als agents quan aquests el volien portar a comissaria. 

"Si acabes detingut, emmanillat i a una garjola per haver pintat un llaç groc, és que estem molt malament". Així s'expressava Pau Manté, el germà del detingut, a les portes del jutjat, mentre esperava que en Blai passés a disposició judicial. Els familiars del detingut no han pogut parlar amb ell, però asseguren que testimonis presencials de la detenció, que s'ha produït al barri de Rocafonda on viu el presumpte autor de la pintada, els han explicat que la policia ha actuat "de molt males maneres". "Els dos agents han arribat amb el cotxe, a tot drap, exigint-li de males maneres que s'identifiqués, hi ha hagut una picabaralla, l'han emmanillat i l'han fet entrar al seu vehicle", ha relatat el seu germà. El detingut ha demanat ser portat a l'Hospital perquè se li practiqués una revisió mèdica per possibles ferides, procediment que també ha reclamat un dels dos policies municipals involucrats. 

La detenció s'ha produït passades les 12 del migdia, una estona després que l'home realitzés, presumptament, la pintada al pas subterrani de Sant Simó. Allà l'agent de la grua municipal que circulava pel passeig del Callao l'ha identificat i ha trucat a la Policia Local. Dos agents han acabat trobant Manté al carrer Rafael Carreras del barri de Rocafonda, prop d'on viu. Segons la versió de l'Ajuntament, li han demanat que s'identifiqués i que obrís la seva motxilla, on haurien trobat un esprai de color groc. Manté s'ha negat a identificar-se i la policia l'ha avisat que se l'haurien d'endur a comissaria. Hauria estat llavors quan s'hauria iniciat la picabaralla i els agents l'han acabat detenint per un presumpte delicte de desobediència a l'autoritat. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive