Jose Manuel López (PP) i Juan Carlos Ferrando (C's)
Notícies relacionades
Jose Manuel López (PP) i Juan Carlos Ferrando (C's)

PP i C's, en contra de derogar la Llei d'Amnistia i jutjar els crims del franquisme

Populars i Ciutadans van votar en contra d'una declaració institucional presentada per la CUP i aprovada per l'Ajuntament de Mataró que així ho reclama a l'Estat

Els grups municipals de PP i Ciutadans de Mataró van votar en contra de la declaració institucional de l'Ajuntament per derogar la Llei d'Amnistia de 1977 i poder jutjar els crims comesos pel Franquisme. El text el va presentar la CUP i l'Ajuntament el va aprovar amb el suport de tots els grups excepte populars i C's, i de PxC que en aquest cas es va abstenir.

La declaració institucional es posiciona contra la Llei d'Amnistia per la "impunitat que implica dels crims comesos pel franquisme"

Amb aquesta declaració, segons resa el text, l'Ajuntament es posiciona contra la Llei d'Amnistia i "la impunitat que implica dels crims comesos pel franquisme entre 1936 i 1976", i "a favor que es jutgin" els citats crims "seguint les reclamacions de l'Oficina dels Drets Humans de l'ONU i de les associacions nacionals i internacionals".  El consistori també reclama que el Govern de l'Estat i el de la Generalitat creïn "una Comissió de la Veritat per investigar els fets, escoltar les víctimes i determinar els culpables" d'aquests actes criminals per "jutjar-los". L'objectiu és "eivtar la impunitat dels crims de lesa humanitat comesos al nostre país durant l'etapa franquista".

Seguint les recomanacions de l'ONU

La declaració institucional considera que la Llei d'Amnistia de 1977 és "una barrera infranquejable per a la justícia històrica" ja que l'Estat espanyol s'autoexenora dels crims  i impedeix que els seus responsables puguin ser jutjats. L'ONU, en el seu 'Informe del Grup de Treball sobre desaparicions forçades o involuntàries' de l'any 2013, també es va mostrar molt crítica amb la citada legislació, i va reclamar que "s'investigués d'ofici i es jutgessin totes les desaparicions forçades" durant el règim franquista. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive