La Junta Local de Seguretat on es va tractar com afrontar l'acte. Foto: ACN
La Junta Local de Seguretat on es va tractar com afrontar l'acte. Foto: ACN

Policia Local i Mossos, a punt per aturar la plantada de creus grogues a Mataró

La manca d'autorització ´per l'activitat i el risc de conflicte arran del que va passar a Canet ha motivat aquesta decisió

La Policia Local de Mataró i els Mossos d'Esquadra intervindran per impedir que es dugui a terme la plantada de creus grogues que hi ha previst fer a la platja del Varador el proper diumenge, coincidint amb una protesta unionista i la Triatló. Així s'ha especificat en la reunió extraordinària de la Junta de Seguretat Local. "La millor manera d'evitar el conflicte és que la plantada no es faci" ha dit l'alcalde de Mataró, David Bote, en acabar la reunió. Bote també ha recordat que l'activitat "no compta amb l'autorització del departament de Territori i Sostenibilitat".

Bote no ha parlat específicament de la intervenció de la policia en cas que s'acabi fent la plantada. Sí que ha demanat als seus promotors que "s'ho repensin" i la desconvoquin. Però es dóna per fet que si el grup de ciutadans que la promou -vinculats a l'ANC i al CDR de la ciutat- segueix endavant, les forces policials ho aturaran. De cara a diumenge, a la Junta Local de Seguretat, s'ha abordat el possible escenari i s'ha acordat un dispositiu "proporcionat" per garantir el desenvolupament de la prova esportiva i la seguretat de tots els ciutadans.

"Les instruccions són clares i serà la policia la que ajusti la resposta a la demanda que es produeixi tenint en compte que les premisses són que aquesta és una activitat sense autorització i que l'objectiu és evitar el conflicte", ha detallat Bote que ha advertit que "la millora manera d'evitar-lo és impedient la plantada". En aquesta línia ha explicat que els Mossos d'Esquadra emplearan la mediació per notificar a les persones que vulguin prendre part en l'activitat que aquesta és il·legal. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive