Montse Moron al Ple
Montse Moron al Ple

Podem inhabilita Montse Morón per "pràctiques antidemocràtiques"

Segons la comissió de garanties del partit, la líder local i David Lloveras van assetjar la regidora Anna Caballero, que al seu torn ha estat expulsada per trànsfuga

La Comissió de Garanties Democràtiques de Podem Catalunya ha decidit inhabilitar la líder local de la formació, Montse Morón, i un dels seus integrants, David Lloveras, per ostentar qualsevol càrrec a la formació durant sis mesos. L'organisme, tal i com va avançar 'El Periódico', considera que els dos han incomplert el cod ètic de Podem i els seus estatuts. Consideren que Moron, com a Secretària General de Podem a Mataró, ha "assetjat o afavorit l'assetjament" cap a companyes de la formació.

Critiquen que Morón i Lloveras li exigissin el lliurament de l'acta de regidora a través d'un presumpte 'escrache' o amb campanyes a Change.org i a Facebook

Es refereixen en concret a Anna Caballero, tercera regidora de VoleMataró, l'agrupació d'electors que va representar Podem Catatalunya a les eleccions municipals de 2015 i que va aconseguir tres regidors. Caballero va deixar el grup municipal de VoleMataró i va passar a ser regidora no adscrita. "No és un comportament esperable d'un representant de Podem", afirma el text de la Comissió de Garanties respecte a Morón, de qui diu que el seu dret a la llibertat d'expressió "decau davant el dret a l'honor de la senyora Caballero". 

Moron i Caballero, avui enfrontades

La decisió d'aquest organisme de Podem és del passat 12 de juny. Els fets sobre els quals s'han proposat aquestes sancions es remunten al fet que Anna Caballero passés de Volem Mataró al grup mixte, com a regidora no adscrita, després de greus discrepances amb la líder de la formació, Montse Morón. La Comissió considera excessiu que Morón i Lloveras "organitzessin presumptament un 'esrache" a casa de Caballero o creessin una campanya a Change.org i a Facebook contra la regidora.

Expulsió de Caballero

La pròpia Caballero, però, també ha estat objecte d'una dura decisió per part de la Comissió, que ha decidit expulsar-la en considerar que va cometre una falta molt greu en deixar Volem per passar a ser regidora no adscrita. La comissió considera que Caballero es va presentar a Volem Mataró com a integrant de Podem Catalunya, cosa que l'obliga a complir amb el còdi ètic del partit, el qual rebutja el transfugisme. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive