Tovalloles grogues amb forma de creu a la platja de Mataró. Foto: ACN
Tovalloles grogues amb forma de creu a la platja de Mataró. Foto: ACN

Omplen la platja de Mataró de tovalloles grogues en forma de creu

Un centenar de persones han respost a la convocatòria, que no té autorització i que l'alcalde va demanar que no es realitzés

Un grup de prop d'un centenar de persones ha desplegat tovalloles grogues en forma de creu a la platja del Varador aquest diumenge. Ho han fet aproximadament des de les 8 del matí, l'hora d'inici de la convocatòria feta per un grup de ciutadans, auspiciada per l'ANC Mataró i el CDR local, per denunciar els dèficits del sistema democràtic espanyol. El desplegament policial al voltant és nombrós.

L'acte no té autorització de la Generalitat, administració competent en l'àmbit de costes. I l'alcalde de la ciutat, David Bote, va reclamar que no es fes, de cara a evitar conflictes com el viscut dilluns passat a Canet de Mar en una acció similar. Malgrat això desenes de persones s'han reunit a la platja des de primera hora. Enlloc d'instal·lar-hi creus, com a Canet, han optat per recrear-les amb tovalloles grogues. 

Segons informa La Vanguardia, la policia ha hagut de desallotjar un home que volia retirar les creus. Més enllà d'això, però, no s'han produit de moment incidents destacables. La convocatòria es tanca a les 2 del migdia. Policia Local i Mossos d'Esquadra, segons es va avisar divendres passat després de la Junta Local de Seguretat, estaven preparats per aturar l'acció ja que aquesta no comptava amb autorització. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive