El llaç groc que presumptament hauria pintat el mataroní a Sant Simó. Foto: R. G.
El llaç groc que presumptament hauria pintat el mataroní a Sant Simó. Foto: R. G.

“Només s'està perseguint a un bàndol, i ens tracten com a criminals”

El mataroní detingut després de pintar un llaç groc al carrer denuncia la “violència” amb la qual va ser arrestat per la Policia Local

El mataroní Blai Manté ja és a casa. Ahir dilluns a la nit va ser deixat en llibertat amb càrrecs, per desobediència i resistència a l’autoritat, després de declarar davant del jutge de guàrdia a Mataró. Al migdia havia sigut detingut per una patrulla de la Policia Local, minuts després que realitzés una pintada d’un llaç groc al passatge subterrani de Sant Simó, acció que ell mateix reconeix. "Sí, vaig resseguir un llaç que ja estava pintat en aquell mur", explica Manté a Capgros.com. Quan els policies el van interpel·lar, Manté es va negar a identificar-se i a ensenyar-los la motxilla. Quan se’l volien endur cap a la comissaria, segons l’Ajuntament, Manté es va resistir i els policies el van detenir. La versió del mataroní, però, és força diferent.

Manté va ser aturat per dos agents de la Policia Local quan era ben a prop de casa seva, al barri de Rocafonda. La policia havia rebut una denúncia per part d'un testimoni -l'agent que va amb la grua municipal- que l'havia vist fent la pintada. Els dos agents li van demanar que s'identifiqués i que els mostrés l'interior de la seva motxilla. "En un primer moment m'hi vaig negar, em sentia tractat com si hagués fet una acció criminal, i també estava enfadat per tot el que havia passat el dia anterior a la platja", explica Manté. Es refereix a la plantada de creus que va tenir lloc a la platja de Mataró, on un home va insultar els autors de l'acció i malgrat tot no va ser detingut. 

Davant la negativa, els agents - en aquell moment quatre policies municipals, ja que en van arribar dos més de reforç- el van informar que l'haurien de detenir i endur-se'l a comissaria, cos a la que Manté, segons ell, no es va negar. "Que em detinguessin si volien, m'era igual, jo no havia fet mal a ningú". Però els policies li van dir que, per accedir a comissaria, abans els hauria d'obrir la motxilla. S'hi va negar de nou, reclamant-los una ordre, i va ser llavors quan va ser retingut per la força. Segons explica Manté, els quatre policies "em van tirar al terra, em van immobilitzar, diversos minuts amb un genoll pressionant-me el cap contra l'asfalt, prement-me els canells amb les manilles". 

Manté també lamenta la “parcialitat de les actuacions policials”. el mataroní es pregunta per què cap de les persones que va arrencar les creus a la platja de Canet va ser detinguda, ni tampoc el que va voler retirar les tovalloles de la platja diumenge passat, proferint insults contra els independentistes. “Per què tanta contundència amb els pacifistes i tanta indiferència amb els feixistes?” es pregunta Manté, repetint el missatge que també va penjar ahir a la nit a les xarxes socials, un cop va ser alliberat. 

 

 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive