Un instant de la manifestació. Foto: V. B.
Un instant de la manifestació. Foto: V. B.

"No hi ha barrots que puguin tancar les nostres idees"

Més d'un miler de mataronins clamen contra l'empresonament dels polítics catalans decretat pel Tribunal Suprem

Centenars de mataronins i mataronines han expressat aquest divendres al vespre el seu rebuig a la decisió del Tribunal Syuprem de decretar presó incondicional per a Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell. Ho han fet en una manifestació davant l'Ajuntament, convocats per les entitats sobiranistes, tal i com ha passat davant dels consistoris d'arreu de Catalunya. Han estat un miler llarg les persones que, a La Riera, han desplegat pancartes demanat la "llibertat dels presos polítics" i proclamant que "amb el feixisme no es negocia". 

"No hi ha barrots que puguin tancar les nostres idees", ha estat una de les frases del manifest que s'ha llegit durant la concentració. Un text que ha reclamat, en boca d'un portaveu de les entitats sobiranistes, la "restitució de les nostres institucions, la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i el respecte al poble de Catalunya". Els aplaudiments s'han acompanyat amb càntics reclamant la vaga general. 

S'ha exigit la "restitució de les nostres institucions, la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i el respecte al poble de Catalunya"

També han pres la paraula representants dels partits polítics independentistes a Mataró. Els seus discursos han estat marcats per força elements comuns, entre ells l'apel·lació a "seguir lluitant" des de la consciència que "no hi ha solucions màgiques". Per als sobiranistes mataronins, el pas a seguir ara és "una estratègia planificada i conjunta" i la "internacionalització" del conflicte. 

De nou a la presó

La manifestació s'ha convocat després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha decretat aquest divendres presó incondicional per a Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell per risc de reiteració delictiva i per risc de fugida. Tots cinc han comparegut aquest divendres al tribunal després que el jutge els cités per revisar la seva situació personal. Tant la Fiscalia com VOX (acusació popular) havien sol·licitat que tots entressin a la presó i el jutge ha seguit el mateix criteri. El jutge també havia citat Marta Rovira, que no ha comparegut i ha anunciat a través d'una carta que opta per marxar a l'estranger. Aquest mateix divendres, Llarena els ha processat per rebel·lió i malversació (menys Forcadell, que només per rebel·lió). Amb la decisió del jutge instructor, ja són nou els empresonats per la causa del procés.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive