L'alcalde, en una imatge d'arxiu
L'alcalde, en una imatge d'arxiu

V. B.

Mora aprova els Pressupostos per Junta de Govern després del rebuig del Ple

L'alcalde assegura que 'Baron marxa després que el seu partit li hagi mostrat la porta, però deixa els seus deutes per pagar a la resta de mataronins'

L’alcalde, Joan Mora, ha tirat pel dret i ha decidit aprovar aquest divendres els pressupostos per Junta de Govern Local, després que el Ple de març els tombés ahir dijous. Deixant passar el mínim temps possible, ha convocat aquest òrgan municipal, integrat tan sols per regidors de l’executiu, a 2/4 de 10 del matí per donar llum verda als comptes municipals que ahir el PSC va decidir bloquejar ahir amb el seu vot negatiu. Amb els pressupostos aprovats, Mora ha carregat amb molta duresa contra el grup municipal del PSC i qui encara el lidera, Joan Antoni Baron. “El senyor Baron marxa perquè el partit li ha mostrat la porta convocant-li unes primàries, però deixa els seus deutes per pagar a la resta de mataronins”, ha afirmat.

La nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local permet que un Ajuntament que ja va prorrogar l’anterior pressupost pugui aprovar els comptes municipals del nou curs a través de la Junta de Govern, sense necessitat de suport del Ple. Aquesta ha estat l’opció escollida pel govern de Joan Mora, malgrat que ell mateix ha estat el primer en criticar els efectes d’aquesta llei promoguda pel Govern central pel que suposa d’atac a les competències de les administracions. “Al final és una llei que estem obligats a complir i que té coses bones i dolentes, i hem de treballar amb totes elles”, ha defensat Mora.

L’aprovació del pressupost d’aquest 2014 era un fet determinant per poder complir amb el conveni signat amb l’empresa FCC per pagar-li el deute de 21 milions d'euros per la construcció de l’edifici del Rengle. Sense comptes municipals vigents, segons ha reiterat aquest divendres l’alcalde, “no hi havia acord possible”. “Si demà anem a demanar diners als bancs per pagar el deute, ens els deixaran si no tenim pressupost aprovat? I si ho fessin, sense pressupost la Generalitat no ens aprovaria aquest endeutament”, ha assegurat.

La moció de confiança, descartada
Davant d’aquest fet, Mora ha optat per reunir el més aviat possible la Junta de Govern i fer el tràmit per aprovar definitivament els pressupostos. Hi havia altres opcions, que el govern va deliberar ahir en una reunió posterior a l’accidentat ple de març. Malgrat que en un primer moment es va posar sobre la taula no aprovar els pressupostos de 2014, prorrogar de nou els vigents i crear un terrabastall que podria abocar Pumsa en concurs de creditors, aquesta opció va quedar ràpidament descartada. Una segona via que es va estudiar va ser que Mora se sotmetés a una moció de confiança, tal i com va fer l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en unes circumstàncies molt similars. Un fet que hauria pogut desembocar en moció de censura. “El cor em deia que féssim la moció de confiança i que fos el Ple qui ho resolgués, però si hem arribat a un acord amb FCC, ara no podíem provocar un trencament”, ha dit l’alcalde.


Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive