Mataró, capital de Tabarnia
Mataró, capital de Tabarnia

Mataró serà la capital oficial de Tabàrnia

Forocoches, creadors d’aquest espai polític avui abraçat per l’unionisme, ha acceptat la petició feta per David Bote, que també traslladarà l’Ajuntament a La Llàntia

L’aclaparadora victòria de Ciutadans a Mataró a les eleccions del 21-D comença a tenir conseqüències. L’alcalde, el socialista David Bote, ha demanat oficialment que la ciutat sigui designada capital de la nova comunitat autònoma de Tabàrnia. I els impulsors d’aquest espai polític, Forocoches, ja han acceptat la petició. La mesura ha estat aplaudida pels gestors i usuaris del popularíssim fòrum d’Internet d’on va sorgir l’any 2013 aquesta idea -avui abraçada per tots els partits constitucionalistes- d’un espai polític que fusiona Tarragona i Barcelona i on l’unionisme és el rei. Forocoches fins i tot ha anat més enllà i ha anunciat que obrirà una delegació a Mataró, a partir d’avui el cor de Tabàrnia. “Nos vamos pa Mataró, shurmanos!”, es llegeix en diversos posts del fòrum.

No serà, però, l’únic moviment que comportarà aquesta nova capitalitat. Bote també ha anunciat que pensa traslladar l’Ajuntament al barri de La Llàntia. Va ser en aquest barri on Ciutadans va treure els seus millors resultats el passat 21-D, amb més del 46% dels vots. La seu actual del consistori, en plena Riera, ja no es considera adient un cop Mataró esdevingui la capital de l’unionisme: al Centre i a l’Eixample el partit taronja no passa de ser la tercera força i el bloc constitucionalisme no suma ni el 25% dels vots. “Hay que abrirse de Mordor, hamijo”, van recomanar els ‘forococheros’ a l’alcalde de Mataró.

El Centre i l'Eixample s'atrinxeren

El moviment, que ha tingut lloc en ple Nadal, ha agafat per sorpresa els veïns del casc antic de Mataró, on l’independentisme és de llarg el moviment majoritari. No es descarta que en els propers dies Centre i Eixample moguin fitxa i s’autodeclarin república lliure d’unionistes. Entre les mesures que ja s’han proposat per les xarxes socials hi figura rodejar el circuit de muralles amb un gran llaç groc per frenar l'entrada als partidaris de la unitat d’Espanya, en defensa de la puresa sobiranista del cor de la ciutat. "Entre murs hi ha la Mataró de veritat, no la d'aquests barris que no sé ni on paren", deia un usuari a Twitter. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive