Foto: CDR Mataró
Foto: CDR Mataró

La policia registra vehicles i aixeca acta per la protesta de les creus a Mataró

Membres dels CDR retiren les tovalloles grogues desplegades aquest matí al Varador davant les possibles sancions, ja que l'acte no està autoritzat

Nombrosos agents de Mossos d'Esquadra i Policia Local s'han desplegat a l'entorn del sector de la platja del Varador on, des de les 8 del matí, un grup d'uns 200 ciutadans independentistes han desplegat tovalloles grogues en forma de creu, per denunciar la mort de la democràcia a l'estat espanyol. Segons fonts policials, els agents han aixecat acta dels fets i han recordat als convocants que l'acció no estava autoritzada, motiu pel qual podrien ser sancionats. Els mateixos agents els han demanat que finalitzessin l'acció abans de mitja hora de cara a evitar aquests fets. Poc abans de les 11 del matí els promotors de la iniciativa,membres del CDR de Mataró, han començat a treure les tovalloles.

El centenar llarg d'assistents han estès a la sorra fragments de tovallola groga en forma de creu. Han reconvertit així la plantada de creus que s'havia anunciat inicialment a les 8 del matí en defensa de la "llibertat d'expressió" i per l'alliberament dels "presos polítics". La iniciativa, fins al moment, s'ha dut a terme sense incidents notables. Abans de les 9 del matí un home ha irromput per intentar acabar amb l'activitat. Quan estaven a punt d'iniciar una gimcana, l'home intentat desfer les creus arrossegant els peus i un grup de persones l'ha encerclat per frenar-lo. Entre crits de 'Som gent de pau' i 'No el toqueu', l'home s'ha queixat que li havien clavat cops i pessigades en començar a conversar amb una de les dones entre un núvol de càmeres. Poc després han intervingut els Mossos i la policia local, que se l'han endut escortat de la sorra.

D'altra banda, La Policia Local està realitzant escorcolls des de primera hora del matí d'aquest diumenge als cotxes que accedeixen a la platja de Mataró. Aquest fet ha estat denunciat per molts mataronins a les xarxes socials, i diversos mitjans se n'han fet ressò assenyalant que els agents buscaven creus grogues per evitar que es portessin a la platja. Fonts de l'Ajuntament, però, asseguren que els escorcolls formen part del dispositiu de seguretat al voltant de l'acte, i que la recerca no se centra en les creus ni altres materials per a l'acció, sinó en trobar "qualsevol objecte perillós" . Les mateixes fonts recorden que aquest diumenge se celebra la Triatló Ciutat de Mataró, i que per tant el dispositiu policial és ampli i centrat en diversos àmbits. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive