Bote, acompanyat de la regidora Núria Moreno. Foto: R. G.
Bote, acompanyat de la regidora Núria Moreno. Foto: R. G.

La moció de censura contra David Bote, definitivament enterrada

L'alcalde acabarà la legislatura després que ICV-EUiA anuncii que finalment no donarà suport a l'intent del sobiranisme d'enderrocar-lo

David Bote, si no passa res inesperat, serà alcalde de Mataró pel que resta de legislatura, fins al juny de 2019. El sobiranisme impulsor de la moció (presentada per CiU i amb el suport d'ERC i la CUP) no ha aconseguit convèncer un dels actors necessaris per tirar-la endavant, ICV-EUiA. El seu portaveu, Esteve Martínez, assegura que, per la resta del mandat, volen intentar forçar el PSC, que ara governa en solitari, cap a polítiques més d'esquerres. "Mataró té un problema de baix poder adquisitiu, de pobresa, de desnonaments que se segueixen produint, de treball poc qualificat", relata Martínez, que assegura que la dels sobiranistes "no és la meva batalla". "Ens han volgut utilitzar per un tema purament partidista", afegeix.

"Ens han volgut utilitzar per un tema purament partidista", afirma el regidor d'ICV-EUiA, Esteve Martínez

CiU va abandonar el govern municipal després de trencar el pacte amb el PSC arran de la repressió policial al referèndum de l'1 d'octubre que, segons ells, l'alcalde socialista David Bote no va condemnar amb prou duresa. Al mateix moment d'anunciar-ho van comunicar que impulsarien una moció de censura a la qual es van adherir ERC i CUP. Volem en principi també, tot i que dins del grup municipal, marca de Podem a Catalunya, el suport a la moció no és pas unitari. Els vots de Volem i d'ICV-EUiA eren imprescindibles per a la complexa aritmètica que requeria derrocar Bote. Tot depenia, també, del clima polític general de país, ja que la moció es plantejava no pas per un tema exclusivament local, sinó per la repressió estatal al procés independentista i el paper "còmplice", segons el sobiranisme, que el PSC hi ha jugat.

Esteve Martínez, regidor d'ICV-EUiA

El trencament del pacte del partit d'Ada Colau a Barcelona amb el PSC podia fer pensar que impulsaria ICV-EUiA a fer el mateix a Mataró. Però el partit mataroní no ha seguit el mateix camí. "Nosaltres no hem canviat de postura, des del primer moment vam dir que no hi participaríem", explica Martínez, malgrat que durant varies setmanes s'ha mantingut el dubte sobre quina postura acabarien prenent. En els darrers dies, però, l'independentisme català, al parer de Martínez, està fent "una marxa enrere" respecte a la declaració d'independència al Parlament (reconeixent que"no estaven preparats" per aplicar realment la DUI) que ha servit al regidor ecosocialista per "carregar-se de raó" en el seu plantejament inicial.

Atacs des de CiU

Martínez també s'ha mostrat molt dolgut pels atacs que ha rebut, a través de les xarxes socials, de diferents dirigents del grup de CiU i del PDECat a Mataró. Tuits on, davant la manca de suport ecosocialista a la moció, se situa ICV "fora del bloc democràtic" o com a "responsables" de la violència policial pel "suport tàcit" al bàndol unionista. "Prou frontisme i prou tensió, estem forassenyats", conclou Martínez. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive