La massiva manifestació durant la vaga del 3 d'octubre de 2017. Fotos: R. Gallofré
La massiva manifestació durant la vaga del 3 d'octubre de 2017. Fotos: R. Gallofré

La manifestació més gran de la història de Mataró

Milers de persones criden contra la violència i repressió policial, durant la jornada de vaga i aturada general d'aquest dimarts

Gent. I més gent. I encara més. I amb banderes de tots colors. L'estelada, sí, però també banderes roig i negres dels sindicats anarquistes, del Che Guevara, senyeres, banderes republicanes i fins i tot algunes d'espanyoles. Mai s'havia vist una manifestació tan massiva a Mataró, amb unes 10.000 persones segons els organitzadors. I tampoc amb tants colors diferents. Tots els assistents amb motivacions i origens variats, però amb un objectiu comú: sortir al carrer per protestar contra la violència i la repressió policial de l'Estat contra el s votants i organitzadors del referèndum de l'1 d'octubre.

WhatsApp Image 2017 10 03 at 12.57.32La manifestació viscuda a Mataró ha estat la més participada de la història de la ciutat. Els assistents s'han congregat a les 11 del matí davant l'estació de Rodalies, convocats pel Comitè de Defensa del R eferèndum i pels sindicats com CGT o Cos que havien convocat vaga per aquest 3-0. Però a la manifestació s'hi ha barrejat tothom, des dels que avui s'han acollit al dret de vaga promoguda pels sindicats minoritaris abans de l'1-O fins als que participen en l'aturada general que han impulsat sindicats com UGT i CCOO, a més d'entitats sobiranistes i amb el suport explícit del govern. Aquells que avui no treballen o els que sí que ho fan però han demanat permís als seus caps per participar en les mobilitzacions. I també molta gent jove, molts estudiants que estan en mobilització permanent des de fa diversos dies. 

Tothom darrere una pancarta amb un missatge ben unitari. "Contra la repressió, pels drets i les llibertats". La majoria de consignes que s'han sentit també ho eren. La més emblemàtica, "els carrers sempre seran nostres", corejada a pit durant desenes d'ocasions. Entre les dites amb més entusiasme, "sense les iaies no hi ha revolució", en referència a la gent gran que va rebre de valent durant les càrregues policials quan només volien exercir el seu dret a vot. D'aquesta manera la manifestació ha transcorregut de manera pacífica. Després de l'estació, la següent parada ha estat la Laia l'Arquera, on s'han trobat amb els pagesos i els seus tractors que aquest matí han tallat la C-32. "Ni oblit ni perdó", resava una de les moltes pancartes que es veien a la plaça, a on els manifestants han entonat Els Segadors.

Tots darrere una pancarta amb un missatge unitari. "Contra la repressió. Pels drets i les llibertats"

La manifestació s'ha desplaçat cap al centre de la ciutat, passant pels Jutjats, on dos joves han pintat una 'I' i una 'N' a davant de les lletres "Justícia" que presideixen la plaça Tomàs i Valiente. I d'allà, direcció a la plaça de Santa Anna, punt i final de la manifestació més gran que es recorda a la ciutat. Un portaveu de l'organització ha emplaçat tothom a mantenir el caràcter pacífic de les mobilitzacions i les protestes i sobretot a no caure en les "provocacions". Corren rumors per tot arreu que hi ha infiltrats en manifestacions com la viscuda avui a Mataró per intentar fer caure la gent en provocacions i reaccions violentes. Si és així, de moment no ho han aconseguit. Aquesta tarda, a les 18h, hi una altra concentració convocada, en aquest cas davant l'Ajuntament. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive