El Ple municipal
Notícies relacionades
El Ple municipal

La CUP exigeix a CiU que trenqui amb el PSC a Mataró "per dignitat nacional"

Segons els cupaires, el suport de C’s i PP als pressupostos mostra que "cal posar fi" al govern sociovergent de Mataró

El suport que el govern municipal sociovergent ha obtingut per part de C's i PP per aprovar els pressupostos de 2017 és la gota que fa vessar el vas per a la CUP. La formació independentista considera que aquest moviment ratifica el "gir cap a la dreta" del govern municipal, així com la "deriva espanyolista" dels socialistes. Davant d'això, manifesten que "cal posar fi" al govern de PSC i CiU a Mataró.

Reclamen que CiU deixi de donar suport a Bote i que els partits d'esquerres formin una alternativa de govern a Mataró

I qui l'ha de trencar són els convergents, actual PDeCAT, segons defensa la CUP. "Els exigim que, per dignitat nacional, trenquin l’acord de govern amb el PSC per poder garantir la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró en la celebració del referèndum d’autodeterminació", constaten en un comunicat. De cara oferir una resposta a aquesta situació, la CUP reclama diàleg, coherència i unitat a totes les forces d'esquerres de l'oposició per "configurar una majoria de govern alternativa que posi fi a la deriva dretana i espanyolista de l'alcalde David Bote".

Vot contrari als pressupostos 

D'altra banda, la CUP justifica el seu vot contrari als pressupostos. Consideren que està  pensat per satisfer "a unes capelletes polítiques que defensen postures contradictòries entre sí, com ara en comerç i cultura". També critiquen la manca de dotació del pla d'emergència habitacional, la falta de participació en l'elaboració dels pressupostos, que no plantegi la recuperació de la gestió directa de cap servei o perquè segueix "sotmès" al pagament d'un deute públic "abusiu". "No confiem en cap de les promeses ni en la bona voluntat d’un govern que a la pràctica va de la mà de la dreta espanyolista", conclouen.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive