foto 3116830
foto 3116830

Capgros.com / ACN

L'ANC promociona els actes de la Diada amb una festa popular a Arenys de Mar

El president de l'entitat, Jordi Sànchez, creu que aquesta tardor el Parlament podrà anunciar la convocatòria d'un referèndum vinculant sobre la independència

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va celebrar diumenge passat un acte festiu a la platja d'Arenys de Mar per promocionar els actes de la Diada i engrescar la ciutadania a participar-hi massivament. Amb el lema "L'ANC se'n va a la platja! Per terra, mar i aire", els organitzadors van programar un munt d'activitats i sorpreses  que van començar al migdia a la Plaça de les Palmeres i que es van allargar fins ben entrada la nit. Així, els assistents van gaudir d'una paella popular, concerts d'havaneres, sardanes, tallers diversos per als més petits i moltes altres activitats. L'humorista Toni Albà va amenitzar els parlaments on, a banda del president de l'ANC, Jordi Sànchez, hi van intervenir diversos alcaldes del Maresme. 

"(El Procés) o comencem a acabar-lo o acabarà amb nosaltres", va dir el president de l'ANC

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, va afirmar a Arenys de Mar durant l'acte que aquesta tardor el Parlament estarà "probablement en condicions" d'anunciar que convocarà un referèndum vinculant sobre la independència. "És la demanda de l'ANC a les institucions", va insistir el dirigent de l'entitat sobiranista. Creu que si és així, el procés entrarà en un punt de no retorn. En aquest sentit, Sànchez va defensar el procés polític però va seguir: "Hem de dir que o comencem a acabar-lo o acabarà amb nosaltres, ho hem fet tot" al carrer i a les urnes. Sànchez, que va instar els càrrecs públics a mantenir-se als escons i als despatxos si arriben inhabilitacions, va fer una crida també als comuns a "no tenir por a la democràcia" i a defensar el dret a l'autodeterminació "desobeint prohibicions" tal com han fet "en altres àmbits".

En l'acte també va intervenir l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, en representació d'alcaldes i regidors del Maresme. Moreno va erigir el món municipal com a eina per "tirar del carro" si arriben inhabilitacions a les institucions catalanes. "És imparable". Els seus discursos van clausuar l'acte festiu. Desenes de persones es van concentrar primer a la platja –alguns han arribat a peu, d'altres en moto, en cotxe, en vaixell o en paramotor des de diversos municipis- per gravar un vídeo que cridarà a la participació als actes de la Diada. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive