L'alcalde de Dosrius, Marc Bosch, d'ERC
L'alcalde de Dosrius, Marc Bosch, d'ERC

L'alcalde de Dosrius es declara "estupefacte" i diu que va oferir una "resistència pacífica"

Marc Bosch veu una "coincidència remarcable" entre la seva denúncia per lesions i la citació de la Guàrdia Civil, que l'investiga per desobediència

L'alcalde de Dosrius (Maresme), Marc Bosch, ha senyalat que existeix una "coincidència remarcable" entre la denúncia que ell i el regidor Eduard Garcia han presentat recentment als Mossos d'Esquadra contra les lesions provocades per la Guàrdia Civil l'1-O i la citació que els dos han rebut d'aquest cos per presumptes delictes de desobediència i resistència greu als agents de l'autoritat. Bosch i Garcia han acudit aquest dijous a la comandància de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), on s'han acollit al dret a no declarar. Els dos van rebre la citació aquest dimecres i van quedar "estupefactes", ja que han assegurat que la seva actitud davant la Guàrdia Civil durant la celebració del referèndum va ser de "resistència pacífica". "Vaig intentar evitar que fessin mal a la gent però no vaig poder acabar de parlar perquè va començar la càrrega policial", ha recordat l'alcalde republicà.

22552323 10155760123629509 2678125251140667439 n

A la sortida de la comandància, Marc Bosch ha recordat que la setmana passada –aproximadament deu dies després del referèndum- ell i el regidor Eduard Garcia van acudir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per denunciar les lesions que van patir durant la càrrega policial que l'1-O va haver a l'escola Castell, quan la Guàrdia Civil volia impedir les votacions. En el cas de Bosch, va rebre diverses contusions i va ser atès a l'hospital de Mataró, d'on en va sortir amb un collar cervical. És precisament la correlació en el calendari entre la seva denúncia i la citació per aquest dijous a la Guàrdia Civil la que ha dut l'alcalde a assegurar que existeix una "coincidència remarcable". "Som dos dels ferits d'aquell dia que hem presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra", ha subratllat, recordant que no els consta cap altra citació entre els centenars de ciutadans que van intentar impedir la retirada d'urnes a seus electorals d'arreu de Catalunya.

Bosch ha insistit en defensar que la seva actuació va ser "pacífica" i s'ha remès als vídeos que circulen per les xarxes socials per demostrar-ho

Bosch ha insistit en defensar que la seva actuació va ser "pacífica" i s'ha remès als vídeos que circulen per les xarxes socials per demostrar-ho. "Jo només vaig intentar evitar la càrrega policial que ja s'havia fet al nucli de Canyamars, per evitar que fessin mal a la gent", ha reiterat, assegurant que es va adreçar amb les mans alçades cap als agents de la Guàrdia Civil que anaven a requisar les urnes. L'alcalde ha lamentat que la policia no escoltés els seus arguments i que la situació acabés desembocant en una càrrega a base de diversos cops de porra, alhora que ha destacat que la retirada d'urnes no va impedir que continués la votació durant la resta de la jornada, "gràcies a recursos enginyosos".

A partir d'ara, queden pendents que la policia traslladi les diligències al jutjat de Mataró

Bosch i Garcia han acudit aquest dijous a la citació de la Guàrdia Civil acompanyats del diputat d'Esquerra Marc Sanglas, membres del partit, alcaldes del Maresme i familiars, que els han esperat a la sortida. A partir d'ara, queden pendents que la policia traslladi les diligències al jutjat de Mataró, que serà qui haurà de decidir si tira endavant la investigació o bé si opta per arxivar la causa.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive