-
-

V. B.

L’Ajuntament donarà suport oficial a la convocatòria de la consulta del 9-N

L'abstenció del PSC ha permès que prosperés la proposta de resolució presentada per CiU, ICV-EUiA i la CUP

L'Ajuntament de Mataró donarà suport oficial a la convocatòria de la consulta del 9-N. L’abstenció dels regidors del PSC ha fet que pesessin més els vots favorables de CiU, ICV-EUiA i la CUP, impulsors de la proposta de resolució que s'ha debatut en el Ple extraordinari celebrat aquest dimarts a la nit. Els vots contraris del PP, PxC i el regidor no adscrit Juan Gabriel Ponce han estat insuficients. 11 a favor, 5 abstencions i 8 en contra. El consistori es posiciona a favor que els catalans puguin votar el 9 de novembre sobre el futur del seu país. Les desenes de persones que omplien la sala de plens, i també el vestíbul de l'Ajuntament, on s'ha habilitat una pantalla per seguir el Ple, han mostrat la seva alegria quan s'ha conegut el resultat de la votació. 

Els socialistes havien decidit presentar una esmena a la totalitat a la proposta de resolució, en la qual es mostraven a favor de consultar els catalans, previ acord entre la Generalitat i el govern central. Com era previsible l'esmena ha estat rebutjada pel Ple. El misteri d'aquesta nit radicava en si el PSC s'abstindria o bé votaria en contra de la proposta de resolució favorable a la convocatòria de la consulta. Finalment s'ha decantat per la primera opció. Malgrat que avui faltaven tres regidors del grup socialista (Carme Maltas i Ivan Pera de viatge per projectes de cooperació, i Joan Antoni Baron perquè la seva dona s’havia de sotmetre avui a una operació quirúrgica) l’abstenció dels cinc restants ha seguit sent clau i ha ajudat a donar majoria al vot favorable.

Ho han permès malgrat que l'avui portaveu del grup, Montse López, ha argumentat en el seu discurs un bon grapat de motius de fons i de forma contraris a la proposta de CiU, ICV-EUiA i CUP. Arguments que fins que no ha arribat la votació final han fet pensar a la sala de plens, avui plena com un ou, que els socialistes es decantarien pel vot contrari.

Concentració davant del Ple
Mitja hora abans de l'inici del Ple, centenars de persones s'han concentrat al davant de l'Ajuntament per reclamar la celebració de la consulta. L'activista Pep Riera ha llegit davant dels manifestants la proposta de resolució que després s'ha votat al Ple. Durant la sessió, també ha intervingut el president d'Òmnium Cultural de Mataró, Antoni Pous, per demanar als partits que donessin suport a la votació que es vol dur a terme el 9-N. 

Llegeix les opinions dels partits durant el Ple

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive