Urbanització de Can Quirze, a Mataró, el tipus de lloc on actuava la banda criminal. Fotos: R. Gallofré
Urbanització de Can Quirze, a Mataró, el tipus de lloc on actuava la banda criminal. Fotos: R. Gallofré

L'Ajuntament diu que ha de seguir cobrant les quotes de Can Quirze

L'alcalde, David Bote, va comparèixer amb la regidora d'urbanisme, Núria Calpe.

L'Ajuntament de Mataró no pot aturar els pagaments que es reclamen als propietaris de l'urbanització Can Quirze per les obres de fa un munt d'anys que, després de liquidar-se, es va saber que faltaven 1,2 milions d'euros més per cobrar. Els dos dirigents van explicar divendres passat que l'operació estava feta amb rigor i que el cost "va ser el que hi havia; l'expedient d'obra és correcte". L'alcalde va explicar que encara que volguessin no podien "aturar els cobraments d'unes quotes que es deriven dels expedients". I això significa que cal pagar uns 20.000 euros per propietari i fins a 200.000 euros el Club Tenis Mataró i l'escola Meritxell.

L'alcalde, David Bote, va explicar que no podien aturar els cobraments d'un expedient d'obra correcte 

L'alcalde va recalcar que l'objectiu era garantir per l'interès públic i que calia mantenir "la solvència i equilibri de l'operació", malgrat haver passat tant de temps. Bote va afegir que ja en l'anterior govern es van buscar fórmule sper intentar evitar l'execució d'aquest pagament inesperat, però no es van trobar i "dos anys després es va aprovar el compte definitiu a executar". Calpe va recordar que el jutge del contenciós-administratiu on es troba el cas va denegar la petició dels afectats de suspendre cautelarment el pagament.

L'Ajuntament també va explicar que havia posat facilitats a l'hora de gestionar el pagament de les quotes que resten i que, de fet, hi ha una part de propitearis als que s'haurà de retornar a posteriori perquè s'haurà pagat de més. també van respectar que decidissin emprendre els camins que consideressin -els propietaris parlen de portar el tema per via penal- però que ells només actuaven amb la màxima transparència en aquest cas.

Tot això ha esdevingut en una crisi entre els socis de govern, PSC i CiU, que de moment és incert saber com acabarà.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive