El regidor de Vic, Joan Coma, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. Foto: ACN
El regidor de Vic, Joan Coma, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. Foto: ACN

L'estelada onejarà a l'Ajuntament de Mataró en cada "atac a la democràcia amb accions judicials"

Així ho dicta la declaració institucional presentada per la CUP en suport als càrrecs electes independentistes, aprovada amb els vots de CiU, ERC, Volem i ICV

L'Ajuntament de Mataró ha aprovat una moció de suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i a tots els càrrecs electes independentistes. Es tracta d'una Declaració Institucional aprovada en Junta de Portaveus i presentada per la CUP, que ha comptat amb el suport de CiU, ERC, Volem i ICV. Els vots en contra han estat del PSC, C's, PP i PxC. Entre els acords, hi figura que la bandera estel·lada onegi al balcó del consistori mataroní "cada vegada que hi hagi un atac a la democràcia amb accions judicials contra els càrrecs electes que defensen i lluiten pel procés d’independència".

L'acord diu que cal evitar que els Mossos "actuín com si fossin una força d'ocupació com la Guàrdia Civil"

El text, que fa gala d'una retòrica política independentista molt explícita, reclama que s'arxivi immediatament la causa oberta contra Montse Venturós, per haver penjat una estelada a l’edifici de l’Ajuntament, "com a mostra de la voluntat de llibertat expressada per la ciutadania de Berga". També exigeix al departament d'Interior que, a través d'un protocol d'actuació, impedeixi que "els Mossos d'Esquadra actuïn com si fossin una força d'ocupació com la Guàrdia Civil".

"Persecució policial i judicial"

També acorda rebutjar la "persecució policial i judicial orquestrada de l'Estat espanyol contra l'independentisme català" que, segons el text, es manifesta a través d'aquestes querelles i denúncies. "Sabem que s'intensificarà a mesura que el poble català avanci decididament cap a la República Catalana", afegeix. La declaració institucional també afirma que "els tribunals polítics espanyols no tenen legitimitat per vulnerar la voluntat democràtica del nostre poble".

Acord clarament independentista

Tots aquests punts de la Declaració Institucional s'han convertit en compromisos de l'Ajuntament, motiu pel qual sorprèn el suport de formacions com CiU en aspectes com la petició que es fa al departament d'Interior i als Mossos, o d'ICV i Volem a un text que dóna per fet l'assoliment d'una República catalana independent com a única sortida. No seria el primer cop, en tot cas, que un acord de Ple finalment no es compleix. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive