Cuixart i Sànchez, entrant a l'Audiència Nacional. Foto: ACN
Cuixart i Sànchez, entrant a l'Audiència Nacional. Foto: ACN

L'Ajuntament de Mataró exigeix la llibertat immediata de Cuixart i Sànchez

Els grups de CiU, ERC, Volem, CUP i ICV han aprovat la declaració institucional; el PSC també demana l'alliberament però ha votat en contra del text

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró, reunida avui en sessió extraordinària i urgent, ha aprovat una declaració institucional que exigeix la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. El text ha estat aprovat amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA. Els grups del PSC, C’s, PPC i PxC han votat en contra. En el cas dels socialistes, hi han presentat una esmena a la totalitat on també demanen que els líders de les entitats sobiranistes no segueixin a presó. 

El text de la declaració considera que l'empresonament "es fonamenta en la persecució de les seves idees polítiques"

El text de l'acord denuncia l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart perquè "es fonamenta en la persecució de les seves idees polítiques; perquè suposa un atac col•lectiu a la llibertat d’expressió i el dret a decidir de les persones, i perquè evidencia que l’Estat espanyol ha vulnerat els drets civils i les llibertats fonamentals de la ciutadania de Catalunya". A mé, denuncia la "manca de separació de poders a l’Estat espanyol", i demana "la intervenció de les institucions europees per exigir a l’Estat espanyol que respecti l’estat de dret i posi fi a la seva actuació repressiva a Catalunya".

El PSC demana "diàleg"

L'esmena a la totalitat del PSC també proposa reclamar " la revisió urgent d’aquest acte judicial, que impliqui la posada en llibertat d’aquestes dues persones". "No comprenem que s’acusi de sedició als organitzadors de les protestes" afirmen el socialistes, que en la seva proposta també incloïen un altre aspecte: "Adreçar-se als presidents de la Generalitat de Catalunya i del Govern d’Espanya per damnar-los que, sense ambigüitats i amb urgència iniciïn un procés de diàleg i de distensió amb la finalitat de poder trobar acords".

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive