El vicepresident destituït Oriol Junqueras, en arribar a l'Audiència Nacional. Foto: ACN
El vicepresident destituït Oriol Junqueras, en arribar a l'Audiència Nacional. Foto: ACN

L'Ajuntament de Mataró demanarà "l'acostament dels presos a Catalunya"

La Junta de Portaveus aprova una declaració institucional presentada per ERC amb els vots de CiU, Volem, CUP i ICV

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró va aprovar, en la sessió celebrada dilluns dia 26, una Declaració institucional presentada pel grup municipal d’ERC-MES per "demanar l’acostament dels presos a Catalunya". La proposta es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC-MES, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA, els vots en contra de C’s, PPC i PXC i l’abstenció del PSC. 

El text d'ERC recorda que el Ple de l’Ajuntament de Mataró ha exigit de forma reiterada la posada en llibertat dels quatre presos: el vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, el Conseller i exregidor de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, el President de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez i el President d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Quelcom que els quatre, actualment reclosos a centres penitenciaris madrilenys pels suposats delictes de rebel·lió i sedició, a presons catalanes. han reclamat insistentment als tribunals per sortir de la seva situació de presó preventiva, però que de moment no se'ls ha concedit.

Ara, els partits mataronins que voten favorablement al text es mostren convençuts que "l’empresonament preventiu lluny de Catalunya representa un càstig social addicional que vulnera els drets reconeguts en el Dret Internacional". Per això, han aprovat que l'Ajuntament demanarà al govern espanyol que, mentre no es produeixi de forma efectiva l’excarceració, i per raons d’humanitat, es procedeixi al trasllat immediat del Vicepresident Oriol Junqueras, el Conseller i exregidor Joaquim Forn, el President d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart i el President de l’ANC Jordi Sànchez. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive