Toni Albà. Foto: ACN
Toni Albà. Foto: ACN

L'Ajuntament de Mataró, contra Toni Albà

El consistori aprova una declaració institucional de rebuig a l'humorista, presentada pel PP i amb el suport del PSC, C's i PxC

L'Ajuntament de Mataró ha condemnat, a través d'una declaració institucional, les declaracions fetes per l'humorista català Toni Albà, perquè són "un greu atemptat a la convivència i una crida a la violència". Així ho afirma el text presentat pel PP i que ha comptat amb els vots favorables de PSC, C's, PP i PxC. Els partits independentistes (CiU, ERC-MES i CUP) hi han votat en contra i VoleMataró i ICV s'han abstingut.

La declaració institucional cita frases literals d'Albà com “Mala Puta” en referència a la la cap de C's, Inés Arrimadas, "una burbujitabailarina que es como aquella ventosidad en la bañera que baila dentro del agua dejandoirtufoputrefactodespués de una mala digestión pseudo-socialista” referint-se al líder del PSC Miquel Iceta, o  "excelentehijo de puta” en referència al Lluís Rabell, de Catalunya Sí que es Pot. Frases que, sobretot, Albà ha dit a través de xarxes socials, tot i que el PP lamenta que hagi passat l'estiu fent pregons de festa major en festa major arreu del país. "El pitjor de tot és que la seva influència i presència social es deu bàsicament als papers que desenvolupa a la TV pública de Catalunya", afirma la declaració. 

Un dels elements més polèmics de la declaració aprovada per l'Ajuntament és l'accord segons el qual el consistori insta a la fiscalia que persegueixi Albà, actuant d'ofici "contra totes les expressions que constitueixen, sens dubte, un delicte d’odi i d’enaltiment a la violència". 
 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive