El cantant de rap Valtonyc. Foto ACN
El cantant de rap Valtonyc. Foto ACN

L'Ajuntament de Mataró, amb Valtonyc i contra els atacs a la llibertat d'expressió

El consistori aprova una declaració institucional en suport al raper mallorquí condemnat a tres anys i mig de presó "per meres expressions o idees"

L'Ajuntament ha aprovat una Declaració institucional presentada pel grup municipal de la CUP en suport al cantant de rap Valtonyc i en defensa de la llibertat d’expressió. La moció es va aprovar a la Junta de Portaveus del 4 de juny amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC-MES, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA; i els vots en contra dels grups municipals de PSC, C’s, PP i PxC. El text dóna suport al cantant de rap mallorquí Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtonyc, que ha estat condemnat a tres anys i mig de presó "per meres expressions o idees". Valtonyc va fugir de l'Estat quan era a punt d'entrar a presó. 

El text manifesta "la preocupació per la deriva autoritària de l’Estat espanyol expressada en la modificació del Codi Penal de 2015 que habilita l’extensió del delicte d’enaltiment del terrorisme i d’injúries al Rei en casos com el de Valtonyc". També insta el govern i el Parlament a impulsar els canvis legislatius necessaris per la derogació de la Llei de Seguretat Ciutadana i a la reforma del Codi Penal per garantir el ple exercici de la llibertat d’expressió, especialment en les expressions artístiques. Així mateix, el text mostra el suport a aquelles iniciatives ciutadanes d’artistes, músics, i veïns i veïnes en general que s’organitzen al voltant de la defensa de la llibertat d’expressió en Plataformes com “No Callarem”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive