El vicepresident destituït Oriol Junqueras, en arribar a l'Audiència Nacional. Foto: ACN
El vicepresident destituït Oriol Junqueras, en arribar a l'Audiència Nacional. Foto: ACN

Junqueras exigeix al PSC que condemni casos de violència ultra com el de Mataró

El vicepresident de la Generalitat ho fa en un article opinió escrit des de la presó

El vicepresident de la Generalitat destituït pel govern espanyol, Oriol Junqueras, ha escrit un article d'opinió des de la presó d'Estremera (Madrid) que publiquen els diaris 'Nació Digital' i 'Público' aquest diumenge al vespre, on exigeix al PSC que condemni la "violència" ultra als carrers, referint-se a casos com el de dissabte passat a Mataró. A més, el també conseller d'Economia es pregunta per què la direcció dels socialistes "esperona repetidament la participació en actes on es produeixen agressions violentes". "Com és que calla i empara amb el seu silenci i/o connivència la violència?", afegeix l'article.

Concentrats a la plaça de Cuba. Foto: Comitè de Defensa de la República

Junqueras recorda que aquest dissabte a Mataró una parella de joves va ser "agredida" per un grup de persones "abillades amb banderes espanyoles", i lamenta que "si t'apallissa" un grup d'extrema dreta" en nom de la defensa de la unitat d'Espanya "no passi res". "He vist expressions digníssimes de membres del PSC davant el 155 i la violència, llàstima que la seva direcció els ignori", afegeix a l'article. Junqueras també hi remarca la "digníssima actitud de tants i tants cercles de Podem a Catalunya" davant el 155 i l'1-O, així com la "ingerència" de Podem a l'Estat, a més de l'actitud "exemplar" del secretari general del partit a Catalunya, Albano Dante Fachin, a qui envia el seu "agraïment i estima".

Lamenta que "si t'apallissa" un grup d'extrema dreta" en nom de la defensa de la unitat d'Espanya "no passi res"

Finalment, Junqueras es dirigeix al poble català per demanar que mantingui com a valor el respecte als drets fonamentals, a la convivència i l’expressió pacífica de les seves idees, "siguin les que siguin". "Ja hem demostrat que a Catalunya es pot manifestar un milió de persones festivament i sense que es trenqui ni una sola paperera. Que tothom en prengui exemple, si us plau", conclou el text.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive